Dont worry, be happy!
Startsidan Blogg Fotoalbum Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2021)
>>


Välkomna hit!

Hej på er!

Har länge tänkt att ta upp bloggandet igen, men har aldrig funnit rätt tid eller plats. Så när jag nu kände att jag hade lust att dela med mig av mitt liv och det som händer, och jag dessutom fann en bloggportal som jag tror jag kommer att trivas med, så var det dags helt enkelt.
Tänkte så här i första inlägget berätta lite om mig själv, så att ni som läser får lite koll på vem det är som sitter bakom skärmen.

Caroline heter jag och är 27 år gammal, eller ung ;) Jag är född och uppvuxen i Värmland i en liten ort tre mil utanför Karlstad som heter Molkom. Där växte jag upp tillsammans med mina föräldrar och min lillebror Fredrik. Det var en fin uppväxt med närvarande föräldrar, vänner, fritidsintressen och en ganska problemfri skolgång.

Redan som tvååring fick jag diagnosen barnreumatism. Min mamma upptäckte en morgon att mina knän var varma och väldigt svullna. Hon tog mig med till vårdcentralen som genast ville skicka mig vidare till barnläkare på Centralsjukhuset i Karlstad. Där konstaterades ganska snabbt att jag hade ledsjukdomen reumatism. Denna sjukdom tog upp en stor del av min barndom med sjukhusbesök, sjukgymnaster, mediciner osv, tills jag blev 12 år gammal då den helt plötsligt inte behövde behandlas mer och i stort sett växt bort. Under de kommande 14 åren levde jag som frisk och utan några symtom alls.

I februari 2014 flyttade jag till Lillehammer, och nästan direkt började jag få problem med en fot. Jag låtsades inte om det till en början, men ju längre tiden gick, desto svårare blev det att vara opåverkad av smärtorna. Jag fick feber allt mer ofta och var tvungen att vara hemma mycket från jobbet pga både smärta och feber. I Maj när jag efter tre månaders lidande äntligen tog tummen ur och sökte läkarvård med påtryckningar från min flickvän, så konstaterades det samma dag att jag hade fått denna sjukdomen tillbaka. Jag var nu 26 år och hade åter igen fått reumatism.

Har varit sjukskriven sedan dess, och testat och gör fortfarande flera olika behandlingar för att hitta det som passar bäst för just mig. Detta kommer jag göra ett enskilt inlägg om längre fram, där jag mer ingående berättar om sjukdomen och behandlingen.

Jag har också ett problem med övervikt som jag haft i många år, mer eller mindre. Jag har nu kommit fram till att detta måste åtgärdas. Så parallellt med kampen mot sjukdomen, så ska jag också kämpa mot kilona, och jag tänkte att ni skulle få följa med mig på den resan här i bloggen. Även detta kommer det ett eget inlägg om längre fram.

Som om det inte var nog med detta så är jag ju också lesbisk. För mig är detta inget problem, men det är klart att det alltid finns fördomar som lurar runt hörnen. Men jag tror på att om man vågar stå upp för sig själv och vara den man är så knockar man dessa fördomar och de blir färre och färre. För mig är det en självklarhet att alla människor har rätt att vara den de är utan att bli påhoppade eller kritiserade för det. Så länge det inte skadar någon annan. Men mer om detta längre fram, komma-ut-historia osv..

För er som orkat läsa ända hit, tack för er tid! Och jag hoppas att jag lyckats fånga ert intresse så att ni vill komma tillbaka!

Kram Carro
11 Mars 2015  | Om mig | 6 kommentarer
You can see from this home page that how it will be access the command and what types of latest features have been seen i am so happy to see that the upcoming version.

Webbplats: https://windowsclassroom.com/how-to-find-computer-specs-windows-10
Skrivet av rocky den 22 April 2019 12:11
Tack hörni!! :) Ja eller hur Linda! Tycker ändå att man har kommit ganska långt i samhället, men så klart finns det massa saker att förbättra också! Ja nu var det dags att köra på med blogg igen, kände att jag behövde skriva av mig lite.. Behövs för det psykiska när man bara går hemma ;p Kul att du läser! :)
Skrivet av Carro den 13 Mars 2015 10:03
Så sjukt att samhället inte kommit längre med fördomar mot andra människor som inte är precis som mallen, men antar att lär sig att strunta i allt sånt med tiden. Kul att du börjat blogga igen! :)
Skrivet av Linda den 11 Mars 2015 18:30
Bra skrivet, kommer att titta in fler gånger&#128522;
Skrivet av Eva B den 11 Mars 2015 16:31
Ska bli spännande att följa din process! Lycka till!
Skrivet av Hönan Agda den 11 Mars 2015 14:58
Så bra skrivet Carro. Ser fram emot fler inlägg. Kram
Skrivet av Jenny den 11 Mars 2015 14:54
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Caroline Thörnqvist                                             Skaffa en gratis hemsida