Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Kycklingpaj med chilisås

4 port

PAJDEG:
100 gr margarin eller smör
2 ½ dl vetemjöl
1-2 msk vatten

FYLLNING:
1 kall grillad eller kokt kyckling
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk margarin eller smör
½ påse djupfryst smålök (150 gr )
2 msk vetemjöl
2 ½ dl mellangrädde
1 dl chilisås
1 burk ananas i skivor (220 gr )
1-2 tsk italiensk salladskrydda
½ tsk salt
2-3 krm svartpeppar


PENSLING:
1 uppvispat ägg

1.Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 minuter.

2.Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.

3.Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par min.

4.Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll den i en ugnssäker form.

5.Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.

6.Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.

7.Grädda pajen i ugnen i 225 grader 25-30 min. Servera pajen med en grönsallad med gurka.

( Det går bra att frysa pajen )
Kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan köttet läggs i stuvningen och tillagas.

       
15 Februari 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida