|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kycklingpaj med chilisås
4 port
PAJDEG: 100 gr margarin eller smör 2 ½ dl vetemjöl 1-2 msk vatten
FYLLNING: 1 kall grillad eller kokt kyckling 1 gul paprika 1 röd paprika 1 msk margarin eller smör ½ påse djupfryst smålök (150 gr ) 2 msk vetemjöl 2 ½ dl mellangrädde 1 dl chilisås 1 burk ananas i skivor (220 gr ) 1-2 tsk italiensk salladskrydda ½ tsk salt 2-3 krm svartpeppar
PENSLING: 1 uppvispat ägg
1.Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 minuter.
2.Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
3.Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par min.
4.Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll den i en ugnssäker form.
5.Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.
6.Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.
7.Grädda pajen i ugnen i 225 grader 25-30 min. Servera pajen med en grönsallad med gurka.
( Det går bra att frysa pajen ) Kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan köttet läggs i stuvningen och tillagas.
|
15 Februari 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|