Hemma hos mig
Startsidan Vänner Debatt Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2020)
>>


Vänsterhänt

Jag har funderat en hel del på hur det är att vara vänsterhänt, eftersom jag själv är det.Av lite nyfikenhet sökte jag på nätet så här stod det i Wikipedia,den fria encyklopedin jag citerar
”Att vara vänsterhänt innebär att man använder vänster hand som huvudhand. I hela världen är vänsterhänta i minoritet, ingen vet med säkerhet varför. Möjligen hänger det ihop med att kroppens inre organ inte är fullt symmetriska, exempelvis läget av hjärtat och blindtarmen. Omkring 16% av befolkningen brukar man räkna med är vänsterhänta. Traditionellt har vänsterhänthet betraktats som ett lyte. Långt in på 1980-talet förekom det i Sverige att man tvingade vänsterhänta använda höger hand i skolan, och att man ansåg dem korkade när de inte klarade av det lika bra som jämnåriga högerhänta elever. Numera påstås det tvärtom ofta att vänsterhänta har en genomsnittligt högre intelligens än högerhänta.”
Ja,nog minns jag hur jobbigt det var i skolan,man blev ju ständigt påmind om att man var vänsterhänt.Att man så långt in som på 80-talet tvingade elever använda höger hand är ju skrämmande. När jag gick i första klass så försökte min fröken lära mig att skriva med höger hand, men jag klarade aldrig av det så hon fick ge upp.Men det kostade många tårar. Ett annat minne jag har från skolan var de gånger man skulle redovisa något och skriva på svarta tavlan, det var helt omöjligt att skriva för man suddade ut texten hela tiden.
Jag märker av min vänsterhänthet dagligen,det mesta är ju gjort för högerhänta t.ex saxar,korkskruvar, soppslevar, konservöppnare o.s.v Nu finns det idag att köpa en hel del grejer för vänsterhänta tur är väl det.
Det finns många kända personer som är och var vänsterhänta, så alla vi vänsterhänta är i gott sällskap vad sägs om t.ex
Albert Einstein, George H.W. Bush Bill Clinton, Leonardo da Vinci ,Wolfgang Amadeus, Mozart, Kurt Cobain, Jimi Hendrix, Paul McCartney, Julia Roberts, Jessica Parker, Bruce Willis, Lisa Kudrow.
Tänk, att vara vänsterhänt är inte ett handikapp, det är en gåva!

Vädret idag:Ännu en kall morgon minus 28,5 grader,som kallast i natt hade vi 29,9 grader..........
23 Februari 2007  | Hemma hos mig | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elizbeth X                                             Skaffa en gratis hemsida