|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pepparbiff av köttfärs
500 gr nötfärs ½ msk krossad rosépeppar ½ msk grovmalen svartpeppar smör salt 1 dl madeira eller rödvin 1 dl buljong 2 msk smör 1 kg blandade grönsaker t.ex. Paprika, squash, bakpotatis 2 msk olivolja salt
Sätt ugnen på grill 275 gr. Forma färsen till biffar. Blanda pepparsorterna . Strö pepparblandningen över biffarna, tryck till lite så att det fastnar. Skiva grönsakerna i ½ cm tjocka skivor. Lägg grönsaksskivorna på en plåt. Pensla på halva mängden olivolja. Salta. Grilla grönsakerna i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden. Smält fettet i en stekpanna. Det ska bli nötbrunt, men inte brynt. Stek biffarna på ganska stark värme. De ska helst inte bli genomstekta. Salta när köttet vänds i pannan. Håll biffarna varma. Häll vinet i stekpannan och skaka om, späd med buljongen. Klicka i smöret. Vid serveringen hälls skyn över biffarna. (eller gör en grönpepparsås ) Servera med potatis
|
16 Mars 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|