Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Pepparbiff av köttfärs


500 gr nötfärs
½ msk krossad rosépeppar
½ msk grovmalen svartpeppar
smör
salt
1 dl madeira eller rödvin
1 dl buljong
2 msk smör
1 kg blandade grönsaker t.ex. Paprika, squash, bakpotatis
2 msk olivolja
salt

Sätt ugnen på grill 275 gr. Forma färsen till biffar. Blanda pepparsorterna . Strö pepparblandningen över biffarna, tryck till lite så att det fastnar. Skiva grönsakerna i ½ cm tjocka skivor. Lägg grönsaksskivorna på en plåt. Pensla på halva mängden olivolja. Salta. Grilla grönsakerna i ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
Smält fettet i en stekpanna. Det ska bli nötbrunt, men inte brynt. Stek biffarna på ganska stark värme. De ska helst inte bli genomstekta. Salta när köttet vänds i pannan. Håll biffarna varma.
Häll vinet i stekpannan och skaka om, späd med buljongen. Klicka i smöret. Vid serveringen hälls skyn över biffarna.
(eller gör en grönpepparsås )
Servera med potatis

       
16 Mars 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida