Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Rosépepparbiffar


Jättegoda små biffar med pepprig sås. Pasta eller kokt potatis till. Den goda såsen kan göras något ”smalare” genom att man byter ut créme fraichen mot matlagningsgrädde plus redning.

4 portioner
600 gr nöt eller blandfärs
½ dl vispgrädde
½ dl vatten
2 msk ströbröd
1 liten gul lök
salt
¾ msk krossade rosépepparkorn
2 ägg
1 köttbuljongtärning, smulad

Sås:
1 msk rosépepparkorn
1 msk smör eller margarin
½ köttbuljongtärning
2 ½ dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
1 msk tomatpuré
soja
ev.salt

1. Blanda grädde, vatten och ströbröd och låt det svälla en sund. Skala och riv eller finhacka löken.
2. Blanda alla ingredienser till färsen väl och smaka av kryddningen. Forma små biffar och lägg dem på en vattensköljd skärbräda eller bakpapper.
3. Stek biffarna i matfett på medelvärme. Lägg upp dem på ett fat och varmhåll.
4. Fräs pepparen till såsen med matfettet i en kastrull ett par minuter. Smula ner buljongtärningen, rör i grädde och créme fraiche. Låt såsen puttra i fem minuter. Smaka av såsen med tomatpuré, soja och ev. salt. Häll såsen över biffarna. Servera.


       
20 Mars 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida