|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rosépeppargravad röding i tunnbrödsrulle
Här är fisken gravad med rosépeppar. Andra alternativ är rivet skal av en lime eller 2 tsk krossade enbär. Fisken behöver bara ligga ca ½ timme för att få smak om man har små filéer, större kan ligga längre. Ska den ätas bara gravad, bör den frysas först.
Det här behövs för 4 pers: 4 portionsrödingar 1 msk smör Gravning: 1 msk salt 1 msk strösocker 1 msk krossad rosépeppar Fyllning: 4-8 mandelpotatisar 4 msk smör 2 msk söt grovkornig senap 4 mjuka tunnbröd 2 msk hackad gräslök 1 påse blandad sallad (150 gr) 4 ark aluminiumfolie
Gör så här: 1. Rensa och filéa fisken. Torka av filéerna. Blanda gravningen och strö den över fisken. Låt stå 30 minuter. 2. Koka potatisen mjuk. Bred smör och senap på brödet och mosa potatisen grovt ovanpå. 3. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna. Torka av fisken och bryn den hastigt i smöret. Lägg den ovanpå potatisen. Strö över gräslök och sallad. 4. Vik ihop till rullar med hjälp av folien. Ät direkt och servera gärna med öl.
|
20 Mars 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|