Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Tagliatelle á la puttaneska

(gatflickans pasta )

4 port

350 gr bandspagetti

Sås: 2-3 pressade vitlöksklyftor
1 burk ansjovisfiléer (50 gr )
1 msk (oliv) olja
1 burk krossade tomater ( 400 gr )
½ dl chilisås
1 krm chilipeppar
1 msk kapris
10 kärnfria, svarta oliver
1 tsk oregano
1 tsk salt
½ dl hackad persilja eller basilika

1. Fräs ihop pressad vitlök och ansjovis i olja några min, tills ansjovisen smälter.
2. Tillsätt tomater, chilisås, chilipeppar och kapris. Låt såsen koka ca 5 min.
3. Blanda ner oliver delade i halvor. Smaka av med oregano och salt. Rör till sist ner hackat kryddgrönt.
4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
5. Servera pastan tillsammans med såsen. Strö riven parmesanost över rätten.


( Bandspagettin kan bytas ut mot någon annan typ av pasta. )

       
20 Mars 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida