Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Cheesecake á la Tiramisú


4-6 port

BOTTEN:
100 gr smör eller margarin
ca 100 gr digestivekex
½ dl hackade nötkärnor

FYLLNING:
175 gr blockchoklad
1 ½ dl vispgrädde
225 gr mascarponeost eller kesella gourmet
1 msk starkt kaffe
½ dl florsocker

GARNERING:
225 gr mascarponeost
1 dl matlagningsyoghurt
15 gr blockchoklad
pecannötter
kokos

1. Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter.
2. Tryck ut smulmassan i en form, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter.
3. Smält chokladen till fyllningen i vattenbad eller mikrovågsugn. Vispa grädden till hårt skum.
4. Blanda mascarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Rör till sist ner den vispade grädden.
5. Häll fyllningen i formen. Ställ kallt någon timme.
6. Blanda mosad mascarpone med yoghurt. Bred smeten över fyllningen.
7. Garnera med riven choklad, skalade pecannötter och rostad kokos


( du kan använda kex med ingefärssmak, eller blanda ½ tsk ingefära i kexen. )


       
22 Mars 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida