|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cheesecake á la Tiramisú
4-6 port
BOTTEN: 100 gr smör eller margarin ca 100 gr digestivekex ½ dl hackade nötkärnor
FYLLNING: 175 gr blockchoklad 1 ½ dl vispgrädde 225 gr mascarponeost eller kesella gourmet 1 msk starkt kaffe ½ dl florsocker
GARNERING: 225 gr mascarponeost 1 dl matlagningsyoghurt 15 gr blockchoklad pecannötter kokos
1. Smält matfettet. Blanda med krossade kex och hackade nötter. 2. Tryck ut smulmassan i en form, gärna med löstagbar kant, ca 18 cm i diameter. 3. Smält chokladen till fyllningen i vattenbad eller mikrovågsugn. Vispa grädden till hårt skum. 4. Blanda mascarpone med kaffe, florsocker och den smälta chokladen. Rör till sist ner den vispade grädden. 5. Häll fyllningen i formen. Ställ kallt någon timme. 6. Blanda mosad mascarpone med yoghurt. Bred smeten över fyllningen. 7. Garnera med riven choklad, skalade pecannötter och rostad kokos
( du kan använda kex med ingefärssmak, eller blanda ½ tsk ingefära i kexen. )
|
22 Mars 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|