Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Fransk chokladtårta

Det gäller att våga ta ut kakan medan den
fortfarande är kladdig...

ca 12 bitar

200 g smör eller margarin
200 g mörk blockchoklad
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
matfett och mjöl till formen

Garnering
florsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund bakform som
mäter ca 24 cm i diameter.

Smält matfettet. Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ner
dessa i fettet. Rör om tills chokladen smält.

Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda därefter ner
socker och vaniljsocker. Blanda till sist ner bakpulvret och
vetemjölet till en slät smet.

Häll smeten i bakformen och grädda kakan i ca 30 minuter.
Kakan ska vi prov med en sticka fortfarande vara lite kladdig i mitten.
Låt den svalna en stund i bakformen innan den stjälps upp att kallna.

Sikta kakan med florsocker. Servera gärna med färsk frukt
och lättvispad grädde.


       
22 Mars 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida