|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fransk chokladtårta
Det gäller att våga ta ut kakan medan den fortfarande är kladdig...
ca 12 bitar
200 g smör eller margarin 200 g mörk blockchoklad 4 ägg 2 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 1/2 dl vetemjöl matfett och mjöl till formen
Garnering florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en rund bakform som mäter ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet. Bryt blockchokladen i mindre bitar och lägg ner dessa i fettet. Rör om tills chokladen smält.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda därefter ner socker och vaniljsocker. Blanda till sist ner bakpulvret och vetemjölet till en slät smet.
Häll smeten i bakformen och grädda kakan i ca 30 minuter. Kakan ska vi prov med en sticka fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt den svalna en stund i bakformen innan den stjälps upp att kallna.
Sikta kakan med florsocker. Servera gärna med färsk frukt och lättvispad grädde.
|
22 Mars 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|