|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Åsa´s Saffranslängd med vit choklad
Ingredienser till 2 längder
200 g smör 5 dl mjölk 50 g jäst 2 kuvert saffran ā 1/2 g salt 2 dl socker 13-14 dl vetemjöl
Fyllning: 75 g smör eller margarin 200 g vit choklad 1/2 dl socker 1 ägg och pärlsocker till garnering
Gör så här: 1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C. 2. Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker. 3. Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg. 4. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter. 5. Sätt ugnen på 175° C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm. 6. Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd. 7. Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. 8. Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 9. Grädda i mitten av ugnen i 2530 minuter.
Går att göra småbullar i pappersformar också. Rulla då ihop degen inte vik två gånger. Grädda då kortare tid.
|
2 April 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|