Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


MOROTSBRÖD


2 medelstora morötter
50 g smör eller margarin
5 dl morotsjuice
50 g jäst
1½ tsk salt
2 msk socker
13-14 dl vetemjöl

1. Skala och finriv morötterna

2. Smält fettet i en kastrull. Häll i morotsjuicen och värm till 37 grader. Smula sönder jästen i en bunke. Häll i juiceblandningen och rör tills jästen löst sig.

3. Tillsätt morötterna, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 minuter.

4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två längder och skär varje längd i 10 bitar. Forma till runda bullar och lägg på plåtar, smorda eller med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter. %. Värm ugnen till 225 grader.

5. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 minuter.

6. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

       
2 April 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida