Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Stekta spättafiléer med gurksallad

Portioner: 4

10-12 potatisar, ca 1 kg eller 1 kg färskpotatis
1 gurka
1 knippe rädisor
2 dl gräddfil
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
600 g spättafiléer
1 1/2 msk flytande margarin

Gör så här
1. Skrapa eller skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
2. Skölj och halvera gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en liten sked och skär gurkan i halvmånar.
3. Skölj och skiva rädisorna.
4. Smaksätt gräddfilen med 1/2 tsk av saltet och hälften av pepparn. Blanda i gurka och rädisor.
5. Stek spättafiléerna i margarinet ca 3 minuter per sida. Krydda med resten av saltet och pepparn.
6. Servera spättan med gurksalladen, potatis och bröd.

För alla: Byt ut gräddfilen mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten och stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.
Tips!
Salladen är också god att servera till grillad fisk t ex laxkotletter. Smaksätt den då gärna med färskriven pepparrot.

Gröna tipset: Servera grönsaksbiffar till den som vill äta grönt tillsammans med salladen och potatisen.


       
11 April 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida