|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
Mars (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stekta spättafiléer med gurksallad
Portioner: 4
10-12 potatisar, ca 1 kg eller 1 kg färskpotatis 1 gurka 1 knippe rädisor 2 dl gräddfil 1 1/2 tsk salt 2 krm peppar 600 g spättafiléer 1 1/2 msk flytande margarin
Gör så här 1. Skrapa eller skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. 2. Skölj och halvera gurkan på längden. Gröp ur kärnorna med en liten sked och skär gurkan i halvmånar. 3. Skölj och skiva rädisorna. 4. Smaksätt gräddfilen med 1/2 tsk av saltet och hälften av pepparn. Blanda i gurka och rädisor. 5. Stek spättafiléerna i margarinet ca 3 minuter per sida. Krydda med resten av saltet och pepparn. 6. Servera spättan med gurksalladen, potatis och bröd.
För alla: Byt ut gräddfilen mot äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten och stek fisken i mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos. Tips! Salladen är också god att servera till grillad fisk t ex laxkotletter. Smaksätt den då gärna med färskriven pepparrot.
Gröna tipset: Servera grönsaksbiffar till den som vill äta grönt tillsammans med salladen och potatisen.
|
11 April 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|