Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Snabblagad ingefärsgryta

Portioner: 4

500 g färsk skinka i bit
2 gula lökar
2 morötter
4 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk soja
1-2 msk färskriven ingefära
1/2 tsk salt
1-2 krm grovmald svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
1-2 msk vetemjöl

Gör så här
Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor.
Koka upp vattnet med kalvfond, soja, ingefära, salt och peppar i en gryta. Lägg i lök och morötter och låt koka upp på nytt.
Tillsätt köttet och låt puttra under lock ca 10 min. Blanda grädden med mjölet och rör i grytan. Låt koka ytterligare några min.

Servera ingefärsgrytan med äggnudlar och strimlad kinakål.

       
11 April 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida