|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(7) |
|
(29) |
|
(47) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(37) |
|
(54) |
|
(42) |
|
(34) |
|
(37) |
|
(38) |
|
(47) |
|
(35) |
|
(20) |
|
(13) |
|
(20) |
|
(14) |
|
(19) |
|
(29) |
|
(5) |
|
(3) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(9) |
|
(5) |
|
(8) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(3) |
|
(2) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(11) |
|
(10) |
|
(9) |
|
(16) |
|
(13) |
|
(12) |
|
(15) |
|
(13) |
|
(17) |
|
(18) |
|
(18) |
|
(20) |
|
(23) |
|
(23) |
|
(18) |
|
(10) |
|
(25) |
|
(19) |
|
(22) |
|
(21) |
|
(32) |
|
(69) |
|
(22) |
|
(37) |
|
(20) |
|
(38) |
|
(49) |
|
(18) |
|
(44) |
|
(34) |
|
(47) |
|
(77) |
|
(37) |
|
(42) |
|
(18) |
|
(27) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(15) |
|
|
(13) |
|
(194) |
|
(151) |
|
(44) |
|
(28) |
|
(72) |
|
(12) |
|
(7) |
|
(28) |
|
(132) |
|
(83) |
|
(31) |
|
(142) |
|
(95) |
|
(118) |
|
(15) |
|
(5) |
|
(129) |
|
(62) |
|
(27) |
|
(92) |
|
(5) |
|
(0) |
|
(124) |
|
(37) |
|
(7) |
|
|
|
|
Inlägg: 1653 |
Kommentarer: 2214 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snabblagad ingefärsgryta
Portioner: 4
500 g färsk skinka i bit 2 gula lökar 2 morötter 4 dl vatten 2 msk koncentrerad kalvfond 2 msk soja 1-2 msk färskriven ingefära 1/2 tsk salt 1-2 krm grovmald svartpeppar 1 dl matlagningsgrädde 1-2 msk vetemjöl
Gör så här Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva löken. Skala och skär morötterna i tunna strimlor. Koka upp vattnet med kalvfond, soja, ingefära, salt och peppar i en gryta. Lägg i lök och morötter och låt koka upp på nytt. Tillsätt köttet och låt puttra under lock ca 10 min. Blanda grädden med mjölet och rör i grytan. Låt koka ytterligare några min.
Servera ingefärsgrytan med äggnudlar och strimlad kinakål.
|
11 April 2007
| Mat & Sånt
| 0 kommentar
|
|
|
|