Cuerda
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


frappucino, resplanering, böcker mm.

Igår ringde P och berättade att han befann sig i stan och vi planerade genast in att ses under morgondagen (läs: idag). Det blev en frappucino på Kupolen här i stan. En enorm smakbesvikelse från min sida...släng dig i väggen Kupolen. När det gäller frappucino finns det bara en som är bäst och det är Starbucks.

Nåväl det största samtalet under fikat blev P:s resa till Thailand. Gaaah, vad jag är ressugen!! Vi började planera att resa någonstans tillsammans. Ska man iväg till något liknande land, kan det dels 1. Vara bra att ha något resesällskap 2. Vara bra att ha ett manligt ressällskap. Känner inte för att resa alldeles ensam 8tjej som jag är, blond och blåögd..ja, jag har grymt många fördomar] och vad jag vet är många av mina vänner upptagna under den tiden det eventuellt är dags för mig att resa. P har dessutom sökt ett jobb i Thailand, så det kanske slutar med att man åker dit och hälsar på. Hoppas. Ska kolla upp tider och resor ikväll. *Drömmer*.

dagens outfit


regn och åter regn..

Av P fick jag ett fint Thailändskt armband. Bilderna blev dock lite suddiga..

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag köpte mig lite sommarläsning på stan. Älskar böcker som är baserade på sanna historier. Det ska gärna vara mycket psykologi också. För att det inte ska bli alltför mycket av det goda, valde jag även en mer förhoppningsvis lättsam bok, som ändå säkert tar upp en hel del av mina intressen. Shopping och storstadslivet.

1. Mamma sa att jag var sjuk, skriven av Julie Gregory.
Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy, förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.

2. Bara barnet, skriven av Torey Hayden.
Det är ingen lätt klass som Torey Hayden möter i den nya skolan. Där finns den aggressiva och sexuellt brådmogna Mariana, den schizofrene Dirkie och den autistiska Lesley. När Torey dessutom får ta emot två irländska systrar, märkta av krigets Belfast, söker hon desperat efter hjälp. Trots varningar accepterar hon Lesleys vackra men egendomligt ovänliga mamma som frivillig assistent. Torey anar att det kan bli problem men inte att Lesleys mamma bara ska bli ytterligare ett barn i klassen.

3. En shopaholics bekännelser, skriven av Sophie Kinsella.
Möt Rebecca Bloomwood. Hon jobbar som journalist på en finanstidning, har tråkigt och tjänar för lite. Rebecca älskar att shoppa, men hennes problem är kreditgränserna på kortet … Men det bryr sig Rebecca inte om. Bästa sättet att bli på gott humör är ju att gå på stan och shoppa något fint till sig själv …

4. Rävungen, skriven av Torey Hayden.
Rävungen är berättelsen om sexåriga Sheila, en begåvad men emotionellt störd flicka. När hon binder fast en liten pojke vid ett träd och tänder eld, inser man att hon är farlig för sin omgivning och beslutar att hon skall tas om hand för vård. I väntan på en ledig plats på sjukhus hamnar hon i Torey Haydens klass för psykiskt handikappade barn. Nu börjar en hård och tidvis mycket otacksam kamp för att återge den lilla flickan hennes människovärde och hennes tilltro till omvärlden.

Torey Hayden är barnpsykolog och har arbetat med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande böcker.

Fakta om samtliga böcker är hämtad från adlibris.com

30 Juni 2007  | Resor | 3 kommentarer
Jo, en eller två av dem har jag läst. (De om våldtäckter). Jag jobbar lite nästa vecka, men är ledig under seneftermiddagarna/kvällarna. Då måste vi ses! Jag plingar dig då jag slutar lite tidigare, men vet dock inte rikigt än vilk dagar det kan gälla. Ska kanske få jobba lite mer än vad jag först fick schema på. Nä, under hösten får jag nog inte resa iväg så länge. Kanske i slutet av december och början på januari..men jag får se. Det beror lite på hur allting ligger till. Kramar

Webbplats: http://www.nogg.se/cuerda
Skrivet av Lina den 1 Juli 2007 00:20
Låter toppen! Jag kan också eftermiddagar/kvällar! Bra med extrajobb! Kram!

Webbplats: http://systrarofsweden.blogg.se
Skrivet av Emma den 1 Juli 2007 03:13
Såg du boktipsen i min blogg? Där finns fler sanna berättelser (om du inte redan har läst de förstås!) Jag har inte hört nåt ifrån dig i helgen! Hade hoppats att vi skulle hinna ses en snabbis mellan jobbet och sömnen! Jag kan i veckan som kommer men det kan väl inte du? Thailand är ett underbart land, men det har jag nog sagt förut! När hade du tänkt att resa då? Redan i höst? Kram, kram!!

Webbplats: http://systrarofsweden.blogg.se
Skrivet av Emma den 30 Juni 2007 23:52
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Lina                                              Skaffa en gratis hemsida