Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Höstvind & lördagskväll.Snart börjar Hotel Babylon, men dessförinnan hade jag tänkt försöka skriva ihop en förklaring till vad det är som gör att hösten är så bra eftersom Havregryyn inte riktigt känner likadant.

Såhär på rak arm är det dock ganska svårt att komma på hur man ska förmedla den där höstmagin med ord till någon annan. Det är förstås den där friska, höga, klara luften. Vetskapen att sommarens extrema värme är över för den här gången är en annan. Jag har så himla svårt för senare års extremvärme; sådär 20-23 grader är nog min idealsommartemperatur. Jag saknar barndomens somrar för de var så mycket mer..hanterliga vad gäller temperaturerna.

Jag älskar mörkret, att kvällarna blir mörka så tidigt så man gå in och sjunka ner i den mysiga soffan med en varm, mjuk filt och se på TV utan att känna att man borde göra något annat, någon slags utomhusaktivitet som alla andra gör så fort solen visar sig.. Och tända ljus!
Eftersom somrarna är så varma är det svårt att verkligen njuta av ljusen då..

När mormor ännu levde brukade hösten även innebära billig vitkål som förvandlades till den mest fantastiska kålsoppa med frikadeller. Och grönsaksstuvning med potatis och burkskinka..

Sedan något av mina första skolår sitter även ett minne av en regnruskig dag när man satt där i klassrummet och arbetade med någpn uppgift, kanske det rentav var matte där räkneklossar var inbefattade (på den tiden var ju matte fortfarande ett fantastiskt ämne som jag rentav glänste lite i då jag fick börja med nästa mattebok innan alla utom Johanna..). Det är det som gör att mina lärardrömmar fortfarande ter sig som något jag skulle vilja göra något med om jag faktiskt tar mig till högskolan någon dag. Hursomhelst. Den där regnruskiga klassrumsscenen känns fortfarande mysig och magisk på något vis..och bidrar till höstkärleken.

Fast jag ska ju inte sticka under stol med att jag oftast tröttnar på alla årstider efter ett tag, inte minst hösten och vintern som ur min depressionssynpunkt är rena döden.. Nu har ju sommaren inte varit vidare bra heller detta året, så att den övergår i höst lämnar mig nog inte lika påverkad som 2005 när min sommar var helt strålande...1 September 2007  | Höstvind | 1 kommentar
Mysigt...jag älskar hösten.

Webbplats: http://wwww.nattfrost.se
Skrivet av Madelene Nattfrost den 2 September 2007 10:59
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida