Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<
Februari (2020)
>>


Denna dagen, en tisdag.Jag har inte skrivit en rad på hela denna dag heller. Inte här, i varje fall. En kort klagosång om att posten kommer så olika tider varje dag blev det förvisso på haket imorse, men intet mer.

Jag vet inte riktigt vad jag gjort med den här dagen, men gått har den ju gjort. allt i hemmet är lästes ut på eftermiddagen och sedan satte jag mig här och läste vidare i saravillfara.blogg.se. De flesta av er vet väl vid det här laget att om jag snöar in på något så gör jag det ordentligt tills där inte finns något mer att hämta. Således kommer jag läsa vidare i denna blogg tills jag kommit till dags dato, sedan får jag vara tålmodig och invänta nya inlägg som alla andra. Och under tiden ägna mig åt alla de andra inedningsbloggar jag fått fatt i genom ovanstående.


Det var dock med sorg jag nyss konstaterade att min datastols ena hjul hade lossnat. Av ålderdom har ett plasthjul torkat och således spräckts så det lossnat. Grejen med denna stol är att den en gång var min morfars kontorsstol. Han hade den i sitt hemmakontor där han skötte firmapapperen till grävmaskinsfirman han hade. Den är ganska fult blå och vaddetnuärförmaterialdenärkläddi, så börjar det gå sönder. Men jag älskar den. Och den är sanslöst bekväm för att vara just en datastol.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag pillade tillbaka hjulet så att jag kan sitta på stolen tills vidare för jag vägrar ta till en stenhård köksstol som man inte kan dra upp benet på (jag sitter alltid med minst ett ben uppdraget, jag bara måste). Men någon permanent lösning lär det ju inte vara och jag tror inte man kan ta loss själva stolsdelen och sätta i någon annan, typ min förra som kommer från IKEA?

Möjligtvis kan man låta tillverka ett nytt underrede och ta chansen att klä om själva sitsen/ryggstödet samtidigt. Men hur dyrt kan nu det tänkas bli? Jag är ju knappast gjord av pengar..
Nej. Det lutar nog åt en ny stol. Och det första som faller mig i tanke är en Skruvsta snurrfåtölj från IKEA. Jag provsatt ett par sådana under vårat besök i Valbo härom veckan och tyckte mycket om den. Sedan, om jag inte missminner mig, har du en sådan som datastol sedan tidigare Frugan? Och visst var du i så fall nöjd med det?


Nej men usch. Detta hade jag inte alls räknat med. Morfarsstolen skulle väl vara odödlig? Jag menar, när den varit med sedan sjuttiotalet (eller möjligtvis tidigt 80-tal), då borde den väl orka med ett tag till?


(bilden är från Novemberkalaset och den enda jag kan komma på att den fina stolen syns åtminstone en liten aning..)

16 Oktober 2007  | Journalanteckning | 1 kommentar
.... eller köper du en sådan stol som jag har. ;)

Webbplats: http://www.natttfrost.se
Skrivet av Madelene Nattfrost den 18 Oktober 2007 10:57
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida