I dag har min nästan 10-åriga dotter varit chef i köket!
Hon har bjudit på middag med efterrätt och jag har inte hjälpt till med annat än den varma ugnen och disken.
Jag tyckte att brödet var godast, så det ska hon få göra fler gånger.
Här kommer recepten:
Morotsbröd
1 pkt jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk socker
2 msk olja
mjöl
4-5 rivna morötter
Jäs degen 15 minuter
Forma degen till runda bullar, jäs ytterligare 15 minuter.
Grädda i 225 grader
Grönsakssoppa
Potatis
Morötter
Purjolök
Palsternacka
Selleri
Skalas och hackas. Koka i vatten med salt, lagerblad och kryddpeppar.
Tillsätt buljongtärning efter smak. Bryt i några stänger spagetti.
Fruktsallad
½ melon
3 äpplen
3 bananer
1 burk ananas
3 apelsiner
Skölj, skala och hacka frukten.
Blanda allt i en skål, ät och njut!
Dotterns inspiration kom från en temavecka i skolan "elevens val". Där hade hon valt att arbeta med kost och hälsa.