Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Laxfilé med sesamstuvad bladspenat

4 port.
Superenkelt och gott att stuva spenat på detta sätt. Det blir både sås och grönsaker i ett.

4 laxfiléer a 150 gr.
100 gr färsk spenat
1 dl sesamfrön
2½ dl mellangrädde
salt och peppar

Sätt ugnen på 150 grader. Smöra en form och lägg i laxen. Salta och peppra.
Stek laxen i ugn ca 15 minuter eller tills den nätt och jämt är genomstekt.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de har fått fin färg.
Skölj spenaten. Koka upp grädden. Blanda i spenaten och låt koka under lock ca 1 minut.
Vänd ner sesamfröna och smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med sesamstuvad bladspenat, kokt potatis och citronklyftor.

       
8 November 2007  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida