Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Tjejsnack

Vecka 47
Barndomen


Vad är ditt allra första minne?

Oj..jag vet faktiskt inte. Det är svårt att veta om det är egna minnen eller om man skapat minnen utifrån bilder man sett. Men jag kommer ihåg när en vän slog mig med en leksakskastrull i huvudet på dagis när jag var 3,4 sådär. Hon var ett år yngre. Sedan minns jag att jag lekte i en hylla som stod i mitt rum när jag var liten. Kanske. Det kan vara en sådan grej jag minns utifrån bilder och berättelser..

Hur såg din familj ut? Ja, inte till utseendet då förstås ;)

Det var jag och mamma. Varannan helg och två veckor på sommaren var jag hos pappa. Annars var jag hos mormor oftare och oftare ju äldre jag blev. Sedan hade jag en syster i Stockholm som jag aldrig träffade typ..

Vad gillade du att göra när du var liten?

Jag var nog en ganska genomtypisk Barbie-lekare. På vintern älskade jag våran pulkbacke. Den måste vara en av de bästa i hela världen faktiskt. Lagom formad med olika lutningar beroende på hur modig man var.. sedan hade vi en fin skridskoplan på vintern också. Hos mormor lekte jag ofta affär eller målade i målarböcker.

Hur skulle du beskriva dig själv som barn?

Ganska blyg redan då. Envis och bestämd. Busig som de flesta barn.. och redan då vill jag nog påstå att jag brydde mig väldigt mycket om andra människor..

Kommer du ihåg några viktiga händelser som format dig själv till den du är idag?

Oj. Nej, det kan jag inte påstå. Kanske det att mina föräldrar flyttade isär innan jag var ett år, men det är ju ingenting jag minns egentligen så jag vet inte hur/om det faktiskt påverkat mig.. Att det aldrig fanns särskilt mycket pengar är nog något som påverkat mig desto mer (mamma var arbetslös, sedan pluggade hon..och i högstadiet blev hon långtidssjukskriven och pappa har ju aldrig riktigt varit att räkna med på det viset..). Jag har lärt mig att man kan klara sig ganska bra även om man bara har mat till det mest nödvändiga, mat, kläder.. Kanske var det därför jag fastnade för böcker så tidigt? De var gratis att låna liksom..och gav stort nöje.. Hm. Men jag vet inte? Man kan ju aldrig riktigt veta, egentligen?


http://mlilja.net/tjejsnack
20 November 2007  | Listor & test | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida