Hemma hos mig
Startsidan Vänner Debatt Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2020)
>>


Vandra lugnt....


Den här texten är funnen i en kyrka i Baltimore,
daterad 1692 men aktuell även idag.....

Vandra lugnt i brådskan och larmet - minns vilken frid som det kan finnas i tystnaden. Lev i sämja med andra människor, så långt det är möjligt utan att förneka dig själv.

Hävda din sanning lugnt och högt, lyssna också till vad andra säger, även dårar och ignoranter har sin berättelse. Om du jämför dig med andra, kan du bli bitter eller inbilsk, ty det kommer alltid att finnas någon som är bättre eller sämre än du. Gläds åt det du uppnått och åt de planer du gör upp. Gör det du gör med hjärtat, hur oansenligt ditt arbete än är. När lyckan skiftar är det ett beständigt värde. Var försiktig i dina företag, ty världen är full av svek. Men låt inte detta skymma den sanna dygden, många strävar efter höga ideal och livet är fullt av hjältemod. Var dig själv och trotsa framför allt inte känslan: var inte cynisk inför kärleken, ty i jämförelse med all strävhet, kyla och alla besvikelser är hon evig som gräset.

Mottag sorglöst vad åldern bär med sig, uppge utan bitterhet ungdomens attribut. Utveckla din själsstyrka, så att den kan bli ditt värn vid en plötslig olycka. Men plågas inte av fantasifoster. Mycket ängslans föds ur ensamhet och leda. Behåll en sund disciplin men var mild mot dig själv.

Du är ett barn av världsalltet, liksom stjärnorna och träden har du rätt att vara här, oavsett om det står klart för dig eller ej, betvivla inte att världsalltet är sådant som det borde vara. Förbli således i fred med Gud, vad du än tror om hans existens, vad du än upptas av och vad du än åstundar.

I gatularmet, i livets förvirring, förbli i fred med din själ. Med all sin förljugenhet, sin möda och sina skingrande drömmar är denna värld alltjämt härlig. Var aktsam, försök vara lycklig........


26 December 2007  | Tänkvärt | 2 kommentarer
Samma säger jag! Dina sista meningar i det här inlägget säger allt! Julen är en skön högtid, men också en med så många måsten som blir till krav. Man ska ha ett välfyllt kylskåp, man ska vara lycklig och nöjd och mitt i allt detta finns minnena från förr och vetskapen om att det finns barn som ska dö i cancer eller föräldrar som mist sitt barn. Julen 2007 blev en sovande jul! Hoppas du får ett Gott Slut! Kram

Webbplats: http://echolmqvist.blogg.se
Skrivet av Ewacarin Holmqvist den 28 December 2007 12:36
Så klokt! Jag tar med mig dina ord och ska försöka ha dem i minne under nästa år. Gott nytt år!!!!!

Webbplats: http://www.nogg.se/mamsemumsan
Skrivet av maria den 28 December 2007 09:55
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Elizbeth X                                             Skaffa en gratis hemsida