Berger des pyrénées
Startsidan Blogg Fotoalbum Kira och Tassa Vänner Gästbok Om mig Videoklipp Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Runebergstårta

Denna är 8 personer.
Tid för tillagning ca 45 minuter.

200 g smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl ströbröd
1 dl riven mandel
1 dl vispgrädde
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
hallonsylt
Glasyr:
Florsocker
Citronsaft

Rör smöret med sockret tills det är luftigt. Vispa äggen och blanda ner dem i smöret tillsammamns med ströbröd, mandel, grädde, mjölk och bakpulver. Häll den färdiga smeten i en form med löstagbar kant.
Sätt ugnen på 200° och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Ta ut kakan och bred på hallonsylt.
Grädda kakan ytterligare tills den är färdig.
Rör ut 1 dl florsocker med lite citronsaft och ringla denna över hallonfyllningen.

Tillägg: Man kan även grädda dem i små separata formar som på bilden.

       
6 Februari 2008  | Mat & Sånt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Agneta Ärlestig                                             Skaffa en gratis hemsida