Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
28
29
30
31
<<
Maj (2020)
>>


Pengamåndag.Månadens pengarassel har ägt rum. In kom de, ut flödade de. Det är så märkligt det där. Tycker ni inte?

Fast det är samtidigt väldigt skönt också. Man har betalat (de flesta) räkningarna och har lite pengar på kontot. Även om man egentligen vet att det mesta kommer gå till tråkiga saker som mat, refillkort till telefoner eller psykologsamtalskostnader så känns det liksom ..bra. Man kan lyxa till det liite. Att köpa flera blockljus och en värmeljusförpackning är ju knappast att tänka på de sista dagarna innan nya pengar. Inte för min del iallafall. Om jag inte tar från sparkontot... eller okej, om jag anstränger mig lite mer tidigare i månaden hade jag nog inte haft några problem att kosta på mig sådant senare också..

Fast enough nu.
Det är Design: Simon & Tomas och jag har ätit årets sista semla..or.. bestämde jag just precis.


En femtonårig tjej har blivit mördad (misstänker de, om man ska vara riktigt noga, men det är nog ganska säkert ändå när de ens säger att de misstänker det..) här i Mora i helgen. Det känns ganska ruskigt, det är inte så vanligt att sådant händer liksom. Inte här. Man är så van att allt händer i Stockholm/s förorter.. eller iallafall i lite större städer, Göteborg och så.. 2005 var det förvisso ett knivmord på granngården där jag bodde. Men annars kommer jag bara ihåg att två större sådana saker hänt här under mitt liv. Det var mordet på en utländsk kvinna, för kanske.. tio år sedan? Om ens det. Det var hennes fd. man som mördade henne i källaren till butiken hon ägde. Han dömdes till rättspsykiatrisk vård och kom ut efter några år. Det pratades mycket om det i nationell media, på Efterlyst till exempel..

Egentligen borde man ju inte bli förvånad. Men ändå. När det är så nära tänker man ju automatiskt "det händer inte här.." eller "det händer inte mig..". Så är det bara. Av någon outgrundlig anledning.
Jag hoppas bara att de kan identifiera henne och få fram vad som verkligen har hänt och ta fram den som eventuellt mördat henne.


18 Februari 2008  | Shopping | 2 kommentarer
Knivmordet du tänker på hände väl i augusti -04 om det är samma mord vi tänker på.. Ruggigt alltihop

Webbplats: http://cypaz.blogg.se
Skrivet av louise den 19 Februari 2008 01:20
Otäckt det där. Jag läste om det på internet, och tänkte faktiskt på att du ju bor i Mora. Och det ÄR verkligen sådär att "sådant händer aldrig här". För som sagt, av någon outgrundlig anledning tänker man så.
Skrivet av Elisabeth den 18 Februari 2008 22:50
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida