Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
Juni (2020)
>>


Melodifestivalens lågpunkt?Ja, den tredje deltävlingen var ju långt ifrån någon höjdpunkt i tävlingens historia. Det var så rysligt kasst och platt att jag undrade vad de egentligen håller på med. Ska de ta död på den svenska Melodifestival-traditionen?
Höjdpunkten var Björn Gustafssons sång till Carina Berg.

I förhand kunde man ju tänka sig att BWO och Ainbusk skulle gå vidare till final (och Eskobar trodde jag var givna i andra chansen..), men HUH vad dåligt Ainbusks bidrag var! Och sedan läste jag på expressen hur förvånade de var att de inte gick vidare? Herregud. Använd öronen, människor!

Nu är jag inte alls hemma på deras musik, till skillnad från tex. Frugan. Men hon verkade inte särskilt nöjd med deras bidrag heller.

BWO. Jo.. alltså, deras låt var väl en av de bästa av dessa åtta platta bidrag, men man har ju hört det förut? Och visst, de kanske har fans i östeuropa som kan rösta på dem. Men vill de det, när det är gammal skåpmat? Och resten av Europa då?

Min favorit var Frida (det känns som att hon fick lite revansch efter allt fuzz om hennes låt från i somras..). Även om hon säkert inte har någon chans i ESC så var det en gladlåt med sommarkänsla. Jag var helt övertygad om att PatrikIsakssonvarslåtaralltidlåterlikadana skulle ta den andra finalplatsen, så det var till stor glädje han inte gjorde det!

De där piggelinklädda tjejerna var ju bäst av alla i kategorin "Face 84" hittills. Men någon höjdare var de verkligen inte. Förstår inte hur den kunde gå till andra omgången?
Operan då. Ärligt talat tyckte jag den var värd en andra chansen-plats, hellre än herr Isaksson. Men om den sedan skulle ha någon chans i ESC. Nja? Min pappa tuggade på om att den var bra tills hon började sjunga opera.
Jag gillar inslaget av opera. Det känns nytt och annorlunda. Kanske är den på frammarsch i ESC, för visst har de haft ett par sådana bidrag på senare år. Minns inte riktigt hur de placerat sig dock.

Eskobar. Ja.. jag vet inte om jag har så mycket att säga om det bidraget. Det var väl okej, liksom flera andra bidrag. Men hela deltävlingen VAR platt platt platt platt platt!

Jag tycker att det är riktigt roligt att folket inte röstar på de kända namnen utan på de bra låtarna, som tjejen i BWO också sade i intervjun efter programmet. Ett framsteg i ett annars ganska hopplöst Melodifestivalen?

Nu är det ju bara en deltävling kvar, och ärligt talat har jag väl inga större förhoppningar på bättre kvalitet i den än i de tre som varit.
Nordman gör verkligen bra musik, men det är fel musik för ESC. I övrigt minns jag inte vilka som skulle vara med... men det märks ju nästa helg :P

24 Februari 2008  | Tv film musik & sånt | 3 kommentarer
Jag vet inte riktigt hur folket röstar...de röstade ju fram Christer Sjögrens skitlåt i första avsnittet...

Webbplats: http://www.snowflingsan.blogg.se
Skrivet av Sara-Marie den 27 Februari 2008 08:24
Neeej, Ainbusk bidrag var en riiiiiktig besvikelse.

Webbplats: http://www.nattfrost.se
Skrivet av Madelene Nattfrost den 25 Februari 2008 07:09
Ja, jag trodde faktiskt det var Cash som gjort den där låten förut... :) Den är överlägset bra!

Webbplats: http://www.nattfrost.se
Skrivet av Madelene Nattfrost den 24 Februari 2008 19:53
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida