Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Augusti (2020)
>>


Tisdag.Ännu en kväll som jag gick och lade mig tidigt. Redan när Shark slutade klockan elva. Jag somnade nog ganska fort också. Och vaknade tidigt idag, vid åtta tror jag. Men jag gick inte upp förrän kvart i tio.
Gick ut till tvättstugan ganska omgående sedan och konstaterade att den var obokad båda passen före mitt så jag tvättade undan nu på förmiddagen istället. Det blev visserligen bara två maskiner "riktig" tvätt och en med tre stickade koftor som tvättas i kortprogram, så det tog inte så lång tid och blev inte så mycket plock.
Kändes skönt att få undan det även om jag inte alls hade lust att göra det idag.

Nu återstår dammsugning som ett av de största måstena. Får se om jag gör det idag, eller imorgon. Har förstås lite disk också, men den får nog också vänta till imorgon.

Nåja.
Lite nytta har jag ju faktiskt gjort idag.


Nu sitter jag och bläddrar i PartyLitekatalogen och trånar efter allt fint jag inte har råd att köpa. Men men.. Någon gång under veckan, förhoppningsvis, borde iallafall ljusen komma från visningen. Jag har inget emot att de kommer förr snarare än senare!


Jag tittade på tapeter på förmiddagen också. Morastrand har avtal på en särskild serie från Boråstapeter, den tråkigaste förstås (Borosan). Men jag hittade ändå ett par alternativ jag skulle vilja tapetsera med om jag bestämmer mig för att flytta till Stormyren. Jag vet verkligen inte ut eller in angående det där just nu, men jag tror väl inte på allvar att jag kommer flytta härifrån på ett tag ännu, fast jag vill. Så det lutar väl åt att samla all ork och energi för en flytt på.. kan det vara en hel kilometer fågelvägen? ..så jag åtminstone kommer närmare världen.
Det skulle vara skönt på många sätt, men jag får akut ångest när jag tänker på allt som är bra med den här lägenheten. Ljuset. Den stora frysen (där finns bara små frysfack..). Uteplatsen där katterna iallafall har Lite gräs att ligga på. Sessan älskade att sova under min krassekruka i somras. Här finns mer att spana på om man är katt än vad det gör på en balkong med ett annat hus bara femton meter bort. Det är liksom instängt där. Men ändå. Det är närmare till civilisationen. Tänk att kunna prata i mobilen och ha mottagning, att verkligen höra vad den man pratar med säger hela tiden utan ljudbortfall, fräsande ljud eller brutna samtal?

Jag skulle vara närmare affärerna i Noret. Jag skulle med lätthet kunna stega över till Julia (vars lägenhet var med i mina drömmar imorse..det är inte klokt vad hemma jag kände mig i den så fort vi fått ordning på lite gardiner, soffa, tv-bänk och sånt) utan att ta hänsyn till vad klockan är och vad det är för väder och ljus ute. För jag går inte ner till Julia på eftermiddagen/kvällen. Jag går inte hem/ut i mörkret här uppe. Inte längre än till sopcontainern eller tvättstugan iallafall. Jag skulle inte behöva be mamma hämta och skjutsa hem mig.

Det finns ju väldigt många goda anledningar att flytta. Men också några sämre. Kattorna är den största negativa punkten på en jämförelselista. Jag minns ju hur Sessan var alldeles förtvivlad när jag flyttade hit, innan nätet kom upp runt uteplatsen så hon åtminstone kunde gå ut där. Jag kunde ju inte öppna en dörr innan dess, så de fick ingen frisk luft alls... Och det värker i mattehjärtat när jag tänker på att beröva dem ännu mer frihet..

Visst kan jag ta med dem hem till mamma ibland. Men Sessan hatar att åka bil, så det blir ju inte ofta. Och sedan står jag inte ut med att vara ifrån dem särskilt länge heller. Jag vill ju ha dem hos mig.. (egoistiskt värre).


Nu finns det iallafall inga lediga lägenheter av intresse på Stormyren för tillfället. Så jag har väl lite tid på mig att bearbeta tankarna och smälta dem lite. Men i slutet av mars, när det börjar dyka upp uppsagda lägenheter på hyrestorget igen, då ska jag hitta en lägenhet. Och flytta.


Funderar på om jag ska söka etta eller tvåa också. Berövar jag katterna uteplatsen borde jag kanske satsa på en tvåa för deras skull iallafall, så de kan springa inne. Det är en fördel på så vis att jag slipper uppsägningstiden på tre månader också. Blir det en etta är det tre månader som gäller om man inte hittar någon som är beredd att flytta in tidigare.

Hm.
Ja, tankarna snurrar verkligen.

Och ibland får jag lite smått panik inför allting. Aktivitetsersättningen som går ut i augusti, som jag på inga vis kan känna är garanterad att få förlängd. Jag vet inte om jag får träffa min gamla läkare som är insatt i mig och mina problem (isf tror jag inte det skulle vara problem att få förlängt LUH iallafall..vilket ju är det första problemet). Eller om jag måste träffa en annan läkare, för efter mitt senaste möte med min doktor blev det bestämt att jag inte skulle träffa honom längre pga att han inte hade hand om patienter med mina diagnoser.. men den andra läkaren jag blev tilldelad har jag aldrig träffat än. Det finns ju inga som helst garantier att han förstår? Panik. Panik panik panik panik.
Sedan är det väntan på att de ska fatta beslut i försäkringsnämnden också. Ett beslut som kan bli vilket som helst. Det knyter sig i magen vid tanken på det, fast det inte är aktuellt förrän i slutet av augusti.

Det kommer antagligen bli en jäkligt jobbig sommar pga all osäkerhet kring det här.

Får jag inte förlängt kommer jag slängas ut i verkligheten utan att veta om det funkar, och då kan det väl gå hursomhelst... Usch.
Jag försöker förtränga allt det här så gott det går, men när brevet från FK dök ner i brevlådan med blanketterna till ansökan blev det så mycket mer påtagligt..
Jag har räknat dagarna sedan innan jul tills dess att det där brevet skulle komma, jag visste ju att det skulle göra det. Men det är ändå inte samma panikkänsla som när det väl ligger framför en.
Nu borde jag försöka ordna någon slags mat, antar jag. Det lutar åt att äta upp den sista krögarpytten. Så får jag skala potatis och göra en stor balja mos imorgon för resten av veckan.


4 Mars 2008  | Stök & Pyssel | 1 kommentar
Det låter som riktigt jobbiga kval! :( Är själv inne i en jobbig period nu med en massa beslut som måste fattas. Surfade runt på Lushs hemsida innan idag, och trodde jag skulle dregla ihjäl mig! Måste, bara måste köpa något snaaaaart!

Webbplats: http://www.snowflingsan.blogg.se
Skrivet av Sara-Marie den 4 Mars 2008 16:35
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida