Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Juli (2020)
>>


Tjejsnack.

Jag ligger grymt efter med mina tjejsnacksfrågor, så jag tänkte försöka komma ikapp lite framöver...

Vecka 6/08 Astrid Lindgren


Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer?


Läst; nja.. faktiskt inte. Det är väl lite Pippi, lite Emil, Ronja Rövardotter och Julberättelserna. De mer ovanliga har jag aldrig läst. Filmerna har jag väl sett. Älskar Saltkråkan, Lotta på Bråkmakargatan och Bröderna Lejonhjärta. Har en hel del inspelat på film sen jag var liten som jag ser lite då och då fortfarande.

Vilken/vilka favoriter har du?

Det är väl de jag nämnde här ovanför, Saltkråkan, Lotta. Madicken. Och Kajsa Kavat. Emil och Pippi är för all del mysiga, men de har aldrig varit mina favoriter om jag måste välja.

Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med?

Såhär på rak arm måste jag nog säga Karlsson på taket. Visst, han är väl lite rolig. Men elak också. När jag var liten kunde jag inte med Stina i Saltkråkan. Nu ser jag det roliga i hennes karaktär istället.

Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik?

Till fysiken måste jag väl säga Karlsson. Eller herr Nilsson i Madicken. Till karaktären vet jag inte, Pippi kanske? Hon verkar ganska obekymrad och det är jag också många gånger. Fast när det slår över så slår det över för mycket och då är jag ju väldigt bekymrad istället.. så jag vet inte?

Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför?

Oj. Kanske lillebror i Bröderna Lejonhjärta, han är så modig och verkar vara en fin människa. Men jag tycker Tjorven och Malin på Saltkråkan är mysiga också. Malin skulle jag väl vara för att hon redan har familj och världens mysigaste skärgårdsstuga. Det kan jag leva med :) Och Tjorven har en härlig inställning till livet.. "när jag blir stor ska jag bli tjock. och skriva på maskin som farbror Melker".


Vecka 8/08 Bästa/värsta


Minnet?


Det finns väl ett antal.. Värsta är förstås 13 maj.
Bästa är studenten, Hultsfred 05, novemberkalaset, bland annat..

Resan?

Hm. Island var väl den bästa-sämsta resan antar jag. Den hade sina ljusa stunder, men fy vilken hemlängtan jag hade också.. Det var nog inte så smart att åka så långt hemifrån så länge första gången man var utomlands.

Bästa resan annars är nog Hultsfred 05. Och första gången jag var i Linköping och träffade Sassa/Göteborgsresan med Snuss och den korta tiden med Tuss.

Värsta resan får väl bli.. Hultsfred 06 eftersom jag brände mig så hemskt. Egentligen var det ju en riktigt bra resa..

Maträtten?

Bästa.. ojoj. Pizza, fläskfilé med potatisgratäng, grillad kyckling med klyftpotatis och mangorajasås..

Värsta får väl bli fisk, som jag inte äter i någon variant alls längre. Svamp har jag fobi för, så all mat som innehåller det är också värst.

Köpet?

Mina tågbiljetter, min dator och min systemkamera är klart bäst. Sängen är det bästa köpet till mig, men som jag inte gjort själv..(den betalade ju mamma då..)

Värsta är väl något som kostat en del men som gått sönder typ direkt. Kommer inte på något specifikt just nu, men jag har alltid varit otursförfölj när det gäller sådant. Tappar alltid nya mobiler/freestyles/fjärrkontroller i backen det första jag gör..

Egenskapen hos en vän?

Det är ju jättesvårt att säga något specifikt, för alla människor är ju annorlunda och jag tror inte att samma egenskap skulle vara den bästa om man började räkna upp det man tycker om hos var och en av sina vänner..
Det är väl en blandning av humor, tillit, förståelse och allt annat sådant där bra som man brukar räkna upp som är viktigt.

Sämsta är väl dock om de bara bryr sig om sig själva och tror att universum snurrar runt dem så de aldrig lyssnar när man har att säga något.. Och falskhet.
1 April 2008  | Listor & test | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida