Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Januari (2022)
>>


Heldag i skogen

Vädret är verkligen ombytligt i sommar. Ena stunden är det strålande solsken, nästa spöregnar det för att sedan övergå i blixtrar och åska. Det är inte lätt att veta vad man ska ha på sig.

Men igår hade vi tur. En heldag i skogen med strålande sol. Gick hemifrån vid åtta och då sken solen och gjorde så ända fram till fyra. Då befann jag mig hundra meter hemifrån och regnet började falla. Det blev en liten språngmarcsh där på slutet men annars var det bra tajmat, bara sol hela dagen!

Igår var det spår-dag med hundungdom. Taurus spårade vomburgare. Visade sig inte vara någon höjdare....Han dissade den totalt "Ta du den matte om du vill, jag vill då inte ha den!". Får väl återgå till grisöron igen, det brukar gå hem.

Har ingen aning om hur långt spåret blev men fyra vinklar hade det och så lyckades jag korsa samma stig två gånger! Taurus har inte världens bästa spårläggare till matte, men han gillar att spåra så det brukar lösa sig. Nytt för dagen var att jag skippade de röd/vita snitslar som jag brukar hänga upp. Det blir för många moment att hålla ordning på sen när man ska gå spåret med hunden: snitslar, hund, lina, för att inte tala om de egna fötterna! Så jag hoppade över snitslarna och försökte memorera ungefär hur jag gick.

Jaha, så bar det iväg iallafall. Taurus tar upp spåret fint och sätter iväg. För mig hade han gärna fått gå lite saktare och kanske lite nogrannare. Men det är ju knappast hans fel att han typp aldrig får tillfälle att träna på dessa saker...Första övergången över stigen gick bra, den andra hade han lite mer problem med men han jobbar på och hittar spåret på andra sidan. Vinklarna tog han också men så höll han på att missa slutet, där drog han iväg på något annat...Men så låg det ju bara vomburgare på slutet :-)

Efter spårandet var det dags för grillning och lite snack med de tvåbenta. Vi avslutade med att ta en tur upp i pulkabacken. Någon påstod att man kunde se vattentornet i Kalmar där uppifrån. Å visst med mycket vilja och lite fantasi var det kanske havet man såg i horisonten? Vattentornet i Nybro såg man iallafall tydligt och kyrktornen i både Madesjö och Nybro. Sen var det bara att traska hemåt igen. Kanske var vi lite trötta Taurus och jag, för hade vi bara traskat på lite fortare så hade vi missat regnet helt!
Höll på att glömma, åt årets första blåbär! Mums!
27 Juni 2008  | övrigt | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida