Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


lite av varje...

...får det bli denna gång.

Missad tävling. I helgen var det tävling i Emmaboda, den närmaste tävlingen på hela året. Men den var vi inte med på, för då satt jag i skogen (eller snarare kohagen) på scoutaktiviteter. Det är en återkommande ledarutbildning som jag är med och arrangerar och tyvärr krockade den med Emmaboda-tävlingen. Suck! Ibland är det ett problem att ha många fritidsintressen. Men har man lovat hjälpa till så har man...alltså ingen tävling. Men vi ska ta igen det de närmaste veckorna. Inofficiell på Öland denna helgen, officiell i Nybro nästa helg och inofficiell i Lessebo helgen efter det. Så ser planen ut.

Blod överallt. Nu har vi gett oss in på en ny gren bland alla de hundaktiviteter det finns att välja bland - viltspår. Till det behövs det lite material, tex klövar och blod. Klöv hade vi fått av Taurus snälla kennelmamma så den låg redan i frysen sedan någon månad. Men nu var det dags att fixa blod också. I matvaruaffären jag brukar handla i gick det alldeles utmärkt att köpa blod, dock fruset, i enlitersförpackningar...Hmm. Men, men...det löser sig säkert tänkte jag och köpte de frysta enlitersförpackningarna. Det var verkligen blod överallt när jag skulle försöka dela dessa klumpar i lagom bitar... Å mer blod kommer det bli nästa gång jag ska ut i skogen. För när jag sågat(!) bort så mycket jag behövde för ett spår sket jag i de där j*a blodklumparna och slängde in dem i frysen igen! Jag skjuter det problemet på framtiden...

Anlagsprov. Efter en del svärande över blodet lyckades jag iallafall lägga några spår och i måndags gjorde vi anlagsprovet (eller anlagstestet?) . Det var en spännande upplevelse. Gick hur bra som helst ända fram till 4:e vinkeln där han tydligen stötte på problem, efter lite snurrande (som kändes väldigt länge) hittade han iallafall spåret igen och tog oss fram till spårslutet.

Agilityträning. Två träningar har det blivit hittills denna veckan, troligen hinner vi köra en sväng i kväll åxå innan hundungdom om jag bara masar mig iväg från datorn någon gång.... :-) Roligt är iallafall att det var riktigt länge sedan han drog iväg på egna race. Även om det är andra hundar runt omkring och ibland riktigt nära så håller han sig på banan, eller i kombinationen. Kul!!!

Ja det får nog avsluta det hela denna gången. Har någon tips på vad jag ska göra med de två blodklumparna i frysen får ni gärna höra av er :-)

Ingen viltspårbild men dock en "korvletarbild".

 

 

18 September 2008  | övrigt | 1 kommentar
Blod köper man alltid fryst. ;) Jag gör så att jag tinar allt på en gång (tar ju några timmar) och sen delar jag upp blodet i mindre flaskor. Dessa flaskor fryser jag in och tar fram när jag ska spåra. Himla smidigt. Då har man rätt mängd blod med sig när man ska ut och lägga spår. Lycka till på kommande agilitytävlingar. Vi ska tävla i oktober igen, längtar!

Webbplats: http://herrharry.se
Skrivet av Emma den 18 September 2008 17:23
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida