|
|
|
Må
|
Ti
|
On
|
To
|
Fr
|
Lö
|
Sö
|
| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
April (2024) |
|
|
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(2) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(7) |
|
(5) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(5) |
|
(5) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(4) |
|
(5) |
|
(4) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(2) |
|
(1) |
|
(1) |
|
(19) |
|
(7) |
|
(1) |
|
(7) |
|
(5) |
|
(5) |
|
(9) |
|
(15) |
|
(11) |
|
(15) |
|
(8) |
|
(18) |
|
(21) |
|
(33) |
|
(37) |
|
(32) |
|
(26) |
|
(44) |
|
(49) |
|
(35) |
|
(28) |
|
(26) |
|
(18) |
|
(26) |
|
(31) |
|
(21) |
|
(26) |
|
(26) |
|
(30) |
|
(38) |
|
(25) |
|
(26) |
|
(31) |
|
(31) |
|
(28) |
|
(13) |
|
(22) |
|
(32) |
|
(46) |
|
(38) |
|
(44) |
|
(31) |
|
(49) |
|
(65) |
|
(76) |
|
(41) |
|
(27) |
|
(14) |
|
(12) |
|
(35) |
|
(38) |
|
(50) |
|
(42) |
|
(29) |
|
(36) |
|
(50) |
|
(2) |
|
|
(4) |
|
(10) |
|
(54) |
|
(24) |
|
(3) |
|
(10) |
|
(36) |
|
(612) |
|
(11) |
|
(109) |
|
(260) |
|
(60) |
|
(18) |
|
(19) |
|
(10) |
|
(7) |
|
(10) |
|
(21) |
|
(15) |
|
(30) |
|
(31) |
|
(5) |
|
(91) |
|
(48) |
|
(123) |
|
(24) |
|
(22) |
|
|
|
|
Inlägg: 1667 |
Kommentarer: 1347 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mormors russinkakor (eller havrekakor för den tråkige)
Som utlovat tidigare kommer här ett av mina julkakerecept. Om de skulle få ett lite roligare namn än havrekakor så skulle det väl bli Mormor Karins russinkakor. För det är hennes bästaste recept nånsin och hon bakade som ingen annan!
Ingredienser
2 dl vetemjöl 6 dl havregryn 1 1/4 dl socker 1 tsk hjorthornssalt 200 gr margarin 1 msk vatten
+ (hackade) russin (den som har förståndet i behåll låter bli att hacka dem och behåller dem hela och har i mängder istället)
Lägg mjöl och gryn direkt på bakbordet, gör en fördjupning för socker, hjorthornssalt, margarin och vatten. Arbeta ihop allt till en smidig deg. (Här nånstans måste man ju ha i russinen också, men jag har inte riktigt kommit underfund med när som är bäst. Improvisera alltså! :) ) Låt degen stå i kylen och vila, helst över natten men sådär en timme funkar också. Forma små bollar, sätt dem på plåt och platta till. De ska vara ganska platta för att få den form som jag tycker är bäst, men det är ju upp till var och en att bestämma själv.
Grädda i 8-10 min i 200 grader.
Här skulle jag vilja säga att kortare gräddningstid är bättre än lång, de ska inte bli färgade och "knapriga"..
Ät och njuuut!
|
3 December 2008
| Recept
| 0 kommentar
|
|
|
|