Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
November (2021)
>>


Hunden heter Tau...

Har varit på två agilitykurser på rätt så kort tid nu och lärt mig mycket nytt och fått med mig många bra saker hem att träna på. Bland annat måste jag lära in ett kontaktfältbeteende och fortsätta träna slalom. Men jag har också fått liknande tips på de två kurserna angående hur jag rör mig på banan och hur jag pratar med honom. För att han ska springa riktigt fort, vilket man vill i agility då det går på tid, så måste jag vara mycket mer aktiv. Det räcker inte att jag springer med och visar tydligt vart han ska. Jag ska vara mer aktiv och vara på honom hela tiden, bli lite snärtigare i handlingen och lite kortare i mina komandon, då jag nog gärna drar ut på orden.

I onsdags när vi var nere på träningen på klubben så hoppade vi en rolig bana där jag kunde träna mycket av det vi körde ihelgen, bland annat cerpentiner. JÄtteroligt! Dessutom kom jag på mig själv att jag ropa Tau istället för Taurus när vi körde. Så efter lite funderande så fortsätter jag nog med det. Han verkarde lyssna bra på det och det går fortare att säga än Taurus (som ju typ är 14 stavelser långt...) Så på agilityplan har hunden fått byta namn till Tau!

Idag är det värsta godisfabriken här hemma. Taurus har bosatt sig i köket för att inte missa något. Det började med att vi fick lite kokt lever av Malin i söndags när Taurus var grymt trött och inte brydde sig särskilt mycket om varesig leksaker eller pannkaka. Mums sa Taurus! så idag skulle det inhandlas lever, och det var också extrapris på blodpudding. Så det har kokt lever, som nu ligger i ugnen på torkning (!) för att förhoppningsvis få en lite torr yta så det inte kladdar så mycket. Dessutom har jag skärt stora mängder blodpudding i bitar som nu ligger i frysen iväntan på att användas.

Nu ska vi ladda upp inför i morgon då vi kör vår första tävling för året! Ska bli riktigt roligt att se hur vi klarar det. Hittills i år har det varit superroligt att träna med min hund, med några få undantag då... och jag hoppas fortfarande att det ska hålla i sig även på tävling. Men vi får väl återkomma med rapport imån!

 

24 April 2009  | övrigt | 1 kommentar
Åh, vad spännande! Vi hoppas för allt vi kan att det går bra imorgon! Håll oss uppdaterade!!!

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 24 April 2009 20:34
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida