Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


årets tävlingsdebut...

...är nu avklarad. Lite blandat resultat (som vanligt) blev det. Vi började med att köra agilityloppet och när vi gick i mål var jag riktigt nöjd med vår debut, trots att vi diskade oss på slutet. Tredje hindret från slutet var slalom och tyvärr har vi lite svårt för slalom när man kommer lite i fart och det gjorde vi nu så Taurus gick in fel och jag tog tillbaka honom. Från början hade jag tänkt gå på vänster sida om slalomet, men när jag tog tillbaka honom hamnade jag på andra sidan och blev sedan en kort stund förvirrad över vart jag skulle när slalomet tog slut. Det var här vi diskade oss... Det går inte att jag tappar honom ens en hundradels sekund för då är han redan försvunnen. När jag tveka så tar han egna beslut och sprang en liten sväng till vår hejaklack som stod vid målet. Hade ju varit helt ok, om han tagit de två hopphindrena påvägen också, men dem skippade han och därefter bedömde nog domaren att han var ur kontroll och blåste. Men som sagt bra känsla efter det loppet iallafall!

Tyckte att det skulle bli riktigt roligt att köra hopploppet, men det blev inte alls så roligt... Taurus var mer laddad inför detta loppet men i starten när jag riktade in honom på rätt linje så riktade jag tydligen samtidigt in honom mot domaren.. Så istället för att fortsätta i en lätt sväng åt höger efter första hopphindret drog han rakt fram till domaren och kollade in vad det var för en prick :-) Han kom dock tillbaka och vi körde vidare på en liten raksträcka med hopp och långhopp. Matte var nog lite väl fokuserad på att få fart på hunden så jag glömde förbereda honom på att svänga och vet Taurus inte vart vi ska bestämmer han en väg själv...denna gången rakt ut i publiken. Suck! Taurus fångades in och vi gick av banan. Så nu kan vi lägga två nya disk till vår redan rätt stora samling! :-)

Men, men är ändå rätt så nöjd med vår debut. Och vi tar nya tag nästa helg då det bär av mot Karlshamn (där de har en inhängnad bana!!) och tre nya lopp. Innan ska vi hinna med lite slalomträning och en viltspårträff också! Vilken rolig vecka att se fram emot :-)

25 April 2009  | agility | 4 kommentarer
Kul att läsa hur det gick på årsdebuten. Ta med dig den goa känslan från agilityloppet!
Skrivet av Eva & Tova den 28 April 2009 10:25
Nu är debuten gjord i alla fall! Säsongen kan bara gå bättre nu! ;-D

Webbplats: http://www.barkingkelly.se
Skrivet av Sanna & Kelly den 27 April 2009 10:51
Ja, ni är duktiga bara för att ni vågar er ut att tävla! Kul att säsongen är igång! Jag vill också tävla!!! Men det dröjer till mitten av maj innan vi kör vårt första lopp för året . . . :(

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 26 April 2009 14:12
Det viktigaste är väl att man gör och vill - att man har kul tillsammans. jag tycker ni är duktiga! Lycka till inför nästa helg!
Skrivet av Pia den 26 April 2009 09:28
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida