Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Helgrillad aprikosfylld fläskkarré med rub

Ingredienser för 4 Pot.
1,5 kg fläskkarré, ,i bit med ben
Rub
100 gram torkade aprikoser
100 gram nötter, , t.ex. hasselnöt eller valnöt
1 kruka(or) salvia, , hackad
Örtblandning
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmalen
1 tsk torkad salvia
1 tsk rosmarin
2 tsk Colmans senapspulver
1 tsk vitlök, rostad
Glaze
1 dl torkade aprikoser
1 dl honung
0,5 dl balsamvinäger
0,25 dl soja
2 st vitlöksklyfta(or)


Tillagning
1. Hacka aprikoserna till glazen, blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Koka cirka fem minuter och mixa i matberedare eller med stavmixer. Låt svalna.

2. Skär en ficka längs med benet på fläskkarrén. Blanda ingredienserna till fyllningen och peta in den i fickan med fingrarna.

3. Blanda kryddorna och gnid in i köttet. Sätt en stektermometer mitt i köttet och placera köttet på grillen.

4. Pensla fläskkarrén med glaze under hela grilltiden. När kärntemperaturen är 70 grader är köttet färdigt, det tar upp emot 1 timme. Ta det från grillen och låt vila 5-10 minuter innan det skärs upp.

5. Servera med exempelvis grillade cocktailtomater på kvist.

15 Maj 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida