Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Bacon lindad Gädda

Ingredienser

1 st gädda (ca 1½ kg, fjällad, rensad och urtagen)

Saltlake 5 %
9.5 dl vatten
50 g salt

2 st citroner
200 g dill
4 st schalottenlökar
10-12 skivor bacon
smör
1 st stort folieark
salt

Tips
Receptet ger 6-8 portioner.

Annons: Gör så här
1. Lägg gäddan i femprocentig saltlake i minst 6 timmar.

2. Sätt ugnen på 200°. Salta fisken in- och utvändigt. Skär citronerna i skivor. Grovhacka dillen. Skala och skiva löken.

3. Fyll gäddan med citron, dill och lök. Linda baconskivorna runt fisken.

4. Gnid in foliearket med smör. Lägg fisken på arket och vik ihop till ett paket, se till att det är riktigt tätt. Stek i mitten av ugnen 30–35 minuter
18 Maj 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida