Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Kungskrabba med citronvinägrett

Kungskrabba med citronvinägrett

Ingredienser 4 portioner

4 st kungskrabba, fina bitar av klon, ca 10 cm klo/bit
20 g färsk körvel, ca 2 msk hackade
20 g färsk dragon, ca 1 msk hackad
2 st schalottenlök
10 g färsk chili, ca 1 cm
1 dl olivolja
1 st citron



Gör så här
1 Koka klorna 2 minuter i saltat vatten, kyl i kallt vatten.
2 Klipp upp klorna i sidorna med sax, försiktigt så att du får fina filéer av krabban och att skalet går att använda till serveringen (se bild). Skär filébitarna i fina skivor.
3 Hacka schalottenlök, chili och de färska örterna och blanda dessa med olivolja och saft från citronen.
4 Lägg tillbaka krabbköttet i skalen och häll över olivoljeblandningen. Smaka till med salt, peppar och färska örter.
26 Maj 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida