Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Melkers bästa torskrecept

Melkers bästa torskrecept


4 torskfiléer (ca 180 gram styck) från Barents hav
Tioprocentig saltlag, dvs 1 deciliter salt till 1 liter vatten
500 g räkor med skal
2 st ägg, kokas i 8 minuter, kyls snabbt ner och skalas
1/2 gurka skalad, skuren i bitar
1 bit pepparrot, skalad och riven på rivjärn
1 deciliter vitt vin
2 deciliter fiskfond
1 dl grädde
20 g osaltat smör
2 citroner
600 g färskpotatis
1 knippe gräslök, finskuren
2 dillstjälkar, finskuren
Salt och vitpeppar
Så här gör du:
1. Torsken rimmas i saltlagen i 1 timme. Den tillagas i ugn cirka tio minuter, 150 grader.
2. Såsen görs genom att koka ihop fiskfond, vitt vin, och grädde till hälften. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
3. Lägg upp fisken på tallriken med 1/2 ägg, räkor, gurktärningar, riven pepparrot, finskuren gräslök och dill samt 1/2 citron.
4. Skumma upp såsen med stavmixer så den känns luftig och fräsch.
5. Servera med färskpotatis.

Melkers enkla favorit:

Se till att få tag i en riktigt, fin färsk torsk. Räkna med 180 gram till person.
Lägg den i saltlag (se ovanstående recept) en timme. Ugnsbaka den sedan i tio minuter, i 150 grader. Servera med en fräsch sallad och en klyfta citron.
26 Maj 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida