Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Oktober (2019)
>>


Grillad entrecôte med grönsakspaket

Grillad entrecôte med grönsakspaket och rödvinssmör

Ingredienser
Grillad Entrecôte:
200 200 gr entrecôte / pers
Potatis och purjolöksknyte:
6 6 stora potatisar
1 1 purjolök
3 3 msk smör
salt och peppar
Grönsaksknyte:
morötter
sockerärtor
morötter
champinjoner
rödlök
chili
smör
salt och peppar
Rödvinsmör:
500 500 gr rumstempererat smör
4 4 rödlökar
50 50 cl rött vin
salt
svartpeppar

Annons: Annons: Gör så här
1. Salta och peppra köttet. Grilla 3-4 minuter på varje sida.

2. Potatis och purjolöksknyte: Skala potatisen samt skölj purjolöken.

3. Skär sedan båda i 1 cm tjocka skivor. Riv loss ca: 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om. Linda ytterligare 2 lager folie runt.

4. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter.

5. Grönsaksknyte: Skär upp allt utom chilin i tre / fyra cm stora bitar.

6. Finhacka chilin och blanda med dom övriga grönsakerna.

7. Riv loss ca 30 cm folie papper och lägg en hög av dom skurna grönsakerna samt smöret i och knyt om.

8. Linda ytterligare 2 lager folie runt. Tillagas sedan över den glödande kolbäddden i ca: 20 minuter

9. Rödvinsmör: Hacka rödlöken fint.

10. Sautera sedan i en kastrull utan att ta färg. Efter fem minuter häll i hälften av vinet och rör om.

11. Späd sedan efter med mer vin efterhand som det kokar bort.

12. När allt vin är bortkokat och löken torr, låt den svalna innan den blandas med smöret.

13. Smaka av med salt och peppar.
27 Maj 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:




12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida