Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


den som ändå förstod...

Denna vecka tror jag att det blir mer tävling än träning. Har dock tränat slalom en hel del. Knepigt hinder och ännu knepigare blir det med en hund man inte förstår sig på. Körde åtta-pinnars häromdagen, startade långtifrån så vi skulle få upp lite fart och hunden går klockrent! Inga problem alls så jag lägger på fyra pinnar till så det blir full längd på det. Nu börjar problemen....tydligen blev det grymt mycket svårare nu. Han går in fint men hoppar över pinnar här och var. Olika ställen varje gång...Man börjar ju fundera vad det är man gör fel? Ändrar jag något i mitt sätt när det kommer 12 pinnar? Tänker jag kanske "å shit nu blir det svårt"? Jag tror inte det men något är det...han tycker att slalom är ett jobbigt hinder.

Visade sig blandannat på veckans första tävling. En träningstävling i Lessebo, en av fyra deltävlingar i "slyngelcupen". Började med en hopp 1 och jag hade en grym hund-vad roligt det är att köra när det känns så! Ända fram till slalom...då blir det jobbigt och Taurus avviker. Matte hämtar honom och vi kör resten av banan i samma goda anda som innan slalomet. Ändå riktigt nöjd efter det loppet, mer slalomträning men annars riktigt bra! Men sen visar sig min hund från sin mest mysko sida. Nästa lopp är en agility 1 och Taurus är lite trött när jag tar ut honom ur buren men han kommer i gång och startar loppet superbra! Ända fram till A-et, upp springer han, matte springer bredvid och över till nedgången för att möta upp sin hund...som inte kommer. På toppen av A-et tar det stopp, han stannar upp och spanar en stund sen springer han ner igen samma väg som han kom och försvinner ut från banan....VAD var nu det...? Starta loppet hur bra som helst och sen vända på A-et och ge sig iväg på egen hand? Hur tänker han?

Ja, den som visste det...på lördag är det tävling igen, officiell denna gången, i Oskarshamn. Blir spännade....kanske ska han vända på balansen då? eller springa baklänges över gungan?springa under hindrena? eller så kanske han överraskar med att ta sig runt?

Tänkte bjuda på lite bilder idag. Fotade hundarna hemma i mamma och pappas trädgård.

Nykomlingen Rosso i full fart.

En galen Taurus (ngt suddig)

Kan man få vara med å leka?

Undra vem som lärt honom detta?

Taurus och Rosso leker...

...medan Rio väntar på att hans matte ska komma hem.

Ett försök till gruppbild...hm, kanske är det skicklighet att lyckas få dem kolla åt varsitt håll...

Fint va?

28 Maj 2009  | agility | 3 kommentarer
Jag tror mycket sitter i kulorna jag... Harry har blivit en helt annan hund sen kastreringen. Inte en endaste gång han har dummat sig, vare sig på träning eller tävling! Jag önskar att jag gjort det tidigare... Då hade vi nog varit i klass III nu, hohoho! En annan sak som hjälpt oss är att jag har en helt annan attityd nu! Förut gick jag in på plan med känslan "hoppas att Harry sköter sig". Nu går jag in med attityden "nu jävlar tar vi dom, allihopa!". Banne mig, det fungerar! Vi har ju fått helt otroliga resultat den senaste tiden om man jämför med förut... :D Vi ska hålla tummarna för er i helgen! Gå in med rätt känsla och kör så det ryker Annika! Vi VET att ni är duktiga!!!

Webbplats: http://herrharry.se
Skrivet av Emma och Harry den 29 Maj 2009 12:16
Ja, du jag kan inte hjälpa dig att förklara! Kelly är inte alls så där knepig men han är långsam istället. Alltid är det något. Fast det är klart, Kelly gjorde faktiskt en liknande sak med A-hindret på ett lopp i början på maj, han stannade upp och hoppade sedan ner. Två gånger. Men det var i slutet av loppet och jag antar att han helt enkelt tog slut där. Förstår inte hur han kunde bli så trött i huvudet helt plötsligt, speciellt inte vid ett hinder som han tycker är kul i vanliga fall. Hm, blev du nå klokare av det här? Lycka till på tävlingen, hoppas att Taurus är sitt allra bästa jag för då kan det gå hur bra som helst!

Webbplats: http://www.barkingkelly.se
Skrivet av Sanna & Kelly den 29 Maj 2009 11:07
Ha, ha, ja den som förstod våra hundar!!! :D Fint kort blev i alla fall det sista! De andra med för den delen . . . Lycka till i Oskarshamn!!!

Webbplats: http://www.pinscherpojkarna.se
Skrivet av Josefin den 28 Maj 2009 23:06
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida