Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Smörstekt rödspätta

Smörstekt rödspätta
med lök- och baconvinaigrette



Vinaigrette:
1 dl strimlade löksorter t.ex.
kajp, gräslök el. salladslök,
el. rödlök + färsk vitlök
80 g bacon i tärningar
1 msk hackad timjan
nymalen svartpeppar
½ dl rödvinsvinäger
1 dl god olivolja

Stek bacontärningarna i en panna utan fett, när de är knapriga plockas de upp och får rinna av på hushållspapper. Låt lökstrimlorna svettas i baconfettet, bryn dem ej. Tillsätt timjan och häll i vinägern, dra av och vispa ner olivoljan, lägg tillbaka bacontärningarna. Skeda denna dressing över den smörstekta rödspottan och ev. kokt sparris eller rödbetor, samt ruccolasallad. Mal generöst med svartpeppar över. Lite riven pepparrot eller kapris sitter bra här.

4 portionsspättor
1 äggvita + 1 msk vatten
finsiktat skorpmjöl + lite vetemjöl
salt och vitpeppar
½ citron
smör till stekning

Skölj de rensade spättorna ordentligt. Lägg gärna ett kryss på den tjocka sidan. Salta och peppra och pressa gärna över lite citronsaft. Blanda skorpmjöl och lika mycket vetemjöl. Vispa upp äggvitan med vatten lite lätt. Vänd spättorna först i äggvitan och sedan i skorpmjölsblandningen. Stek dem sedan gyllene i smör och ös dem gärna under tiden. Det går även bra att bara mjöla på spättorna, riktigt knapriga blir dem om man vänder dem i äggvitan som ovan och sedan i rismjöl, dem blir otroligt knapriga av det. Nykokta skärbönor passar jättebra här till.
7 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida