Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Herb crusted fillet of brill

Herb crusted fillet of brill with minted jersey royals recipe




gredienser för 4 port.
4 st stora filéer av slätvar
250 gram körsbärstomater
2 st schalottenlökar
1 st liten knippa basilika, plus extra till garnering
5 st stora skivor av unken bröd till smulor
150 gram riven parmesan
1 st medium knippa persilja
500 gram Jersey Royals eller andra färskpotatis
1 st litet knippe mynta
1 st smör
200 gram gröna bönor
2 st schalottenlökar, finskuret (gå med bönor
1 st olivolja
1 st salt och peppar


Tillagning

1. Placera slätvar filéer på en tallrik och säsong på båda sidor med salt och peppar. Värm lite olivolja i en het panorera och sautera fisken i ca 1 minut på varje sida, eller tills de är gyllenbruna. Ta bort att vila på ett bageri facket.

2. I en mixer, grundligt blanda alla herb crust ingredienser tillsammans (bröd, parmesan och persilja), årstid och avsatt.

3. Att göra salsa, hacka tomaterna i halvor och fint slice den schalottenlök. Tillsätt lite mer olivolja i den nu tomma fisk pan, värmen och tillsätt tomaterna och schalottenlök. Sweat dem tillsammans och säsong. Välj basilika bladen, rulla ihop dem och hacka innan du lägger till tomat och schalottenlök. Cook för ytterligare 2 -

3 minuter tills tomaterna är bara början för att bryta ner.

4. Sked i tomatsalsa lätt över fisken, sprids ut jämnt över filéer. Nästa ta brödsmulor och sked dem på tomat. Baka i ugnen i 8-10 minuter tills skorpan är gyllene och fisken är kokt.

5. Skrubba potatisen och skär något större i hälften. Koka upp saltat vatten och sjuda i 8-10 minuter. Avvattna potatis, skiva och avsatt. Värm lite smör i en skål med en matsked vatten, ungefär hacka myntmärket blad och lägga till smör / vatten emulsion. Lägg potatisen och sautera tills lätt gyllene.

6. Blanch bönor i en skål med kokande saltat vatten i 2 minuter. Sautera den schalottenlök i varm olivolja tills mjuk. Avvattna bönorna ordentligt och lägga till schalottenlök, sautera i 2 -3 minuter.

7. Placera filéer i mitten av plattor, duggregna lite olivolja och balsamisk ättika runt och servera med potatis och schalottenlök. Garnera fisken med en extra nypa basilika.


8 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida