Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Matjesill Tårta

Matjetårta

250 gram kavring
75 gram smör

Fyllning

3 st gelatinblad
1 burk(ar) matjessill, à 200 g
1 st röd lök(ar)
2 dl crème fraiche, lätt
250 gram kesella, 10 %
1,½ krm vitpeppar
1,½ msk sillspad
2 kruka(or) gräslök, med blommor till dekoration ev
gräslök, med blommor till dekoration ev



Tillagning

8 - 10 portioner

25 minuter + 3–4 timmar i kylen

1. Bryt kavringen i bitar och mixa den till smulor i matberedaren. Smält smöret och blanda ner det.

2. Klä en form, ca 24 cm i diameter med avtagbar kant, med plastfolie. Häll i brödsmulorna och platta ut till en botten. Ställ in formen i kylskåpet.

3. Blötlägg gelatinbladen. Låt sillen rinna av men spara spadet. Finhacka sillen. Skala och finhacka löken.

4. Blanda sill och lök med crème fraiche och kesella. Smaksätt med vitpeppar och sillspad.

5. Smält gelatinet i en liten kastrull på svag värme. Ta av från värmen och låt svalna en aning. Häll en sked av sillsmeten i kastrullen och blanda med gelatinet. Rör sedan ner blandningen i sillsmeten.

6. Bred ut smeten i formen. Ställ matjestårtan i kylen i 3–4 timmar tills den har stelnat eller över natten.

7. Lossa tårtan från formen med hjälp av plastfolien och flytta över till ett serveringsfat. Skär gräslöken fint och strö den över ytan. Dekorera gärna med gräslöksblommor.

12 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida