Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Kikärtsbiffar med spenatsås

Kikärtsbiffar med spenatsås


Ingredienser för 3 port.

1 burk(ar) kikärtor, konserverade
1 st potatis(ar), kokt
0,5 dl salladslök(ar), hackad
0,5 dl koriander, hackad
0,5 tsk örtsalt
1 nypa(or) vitpeppar
0,5 dl polentagryn
0,5 msk olivolja
2 msk tofu, (ost) mjuk
1 dl spenat , fryst
muskot, och örtsalt efter smak
Spenatsallad
40 gram spenat , blad-
0,25 st granatäpple(n), kärnorna av


illagning
1. Skölj kikärtorna ordentligt och lägg i en matberedare tillsammans med potatisen och mixa i någon minut. Blanda kikärtor, potatis, salladslök, koriander, örtsalt och vitpeppar i en skål. Forma blandningen till biffar, ca 1 cm tjocka. Panera dem i polentagrynen

2. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek biffarna gyllenbruna på medelvärme i ca 5 minuter per sida.

3. Hetta upp en kastrull med tofuost och lägg i den frysta spenaten. Smaka av såsen med riven muskot och örtsalt. Servera biffarna med spenatsåsen och en spenatsallad.

12 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida