Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2024)
>>


Grillad ratatouille med grillad och gravad lax

Grillad ratatouille med grillad och gravad lax

(går bra med Hälleflundra också den är helt benfri)

Ingredienser 4 portioner

2 st zucchini
3 st små röda paprikor
3 st små gula paprikor
1 knippe knipplök, (röd)
5 st tomater
salt och svartpeppar
olja, oliv
800 g gravad lax i bit
Vitlöks- och persiljeolja:
1 dl olivolja
2 dl finhackad persilja
vitlöksklyftor, 2-3 st


Jag älskar ratatouille där man verkligen känner vad det är man stoppar i munnen. Jag vill ha stora bitar av grönsakerna och här har jag lagt allt på grillen. Vilken sommarhit!

Gör så här

1. Tänd grillen. Skär zucchinin i 5 mm tjocka slantar. Dela paprikorna på mitten och tag bort kärnhuset. (Skär dem eventuellt i mindre bitar ifall du inte får tag på små paprikor.) Dela knipplöken och tomaterna på mitten.

2. Blanda samman olivolja, persilja och den finhackade vitlöken och mixa oljeblandningen slät med stavmixer. Häll oljan över grönsakerna och blanda allt noga.

3. Salta och peppra grönsakerna och grilla relativt kraftigt på grillen, så att de får en fin grillyta. Det får man om man låter dem ligga kvar länge, i synnerhet tomaterna.

4. Skär laxen i fyra portionsbitar och grilla hastigt på het grillvärme, 1– 2 minuter på vardera sida.

5. Servera genast tillsammans med de grillade grönsakerna, ett gott bröd och ett par citronklyftor.
13 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida