Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Blåbärsbröd

Blåbärsbröd

Ingredienser 5 portioner

0,5 l vatten
1 dl blåbärsjuice från saxhyttan
50 g jäst
1 l stenmalet vetemjöl, ca 750 g
20 g havssalt
3 dl frysta blåbär



Att blanda blåbär i brödet är värt allt besvär. Prova det till getost till exempel – en oslagbar kombination!

Recept ut boken "Carolas Eko" (Förlaget Langenskiöld).


Gör så här

Blanda vatten, blåbärsjuice, jäst och vetemjöl, helst i en degblandare.

Låt blanda ca 15 minuter. Tillsätt salt och frysta blåbär. Blanda ytterligare

2 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek under kökshandduk.

Dela degen i 4 lika stora delar och forma med varsam hand baguetter.

Överarbeta inte utan låt så mycket som möjligt av koldioxiden i degen vara kvar så får du ett härligt luftigt bröd.

Grädda på 250 grader i ca 4 minuter, sänk temperaturen till 190 grader och grädda i ytterligare 10 minuter.

Om du vill ha en härligt hård och krispig yta, spruta vatten över bröden med en blomspruta medan de gräddas.

Tag ut bröden men lägg ingen kökshandduk över utan låt dem ligga fritt så behåller du den krispiga ytan.
13 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida