Startsidan Blogg Fotoalbum Vänner Gästbok
Debatt Topplistor Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


Ansjovis- och vitlöksmarinerad strömming

Ansjovis- och vitlöksmarinerad strömming

Ingredienser 4 portioner

600 g strömming, filéer
Marinad
125 g ansjovis, ask, filéer
3 dl gräddfil
2 st vitlök, klyfta, pressad
Panering
2 dl ströbröd, eller grovt rågmjöl
2 msk smör, till stekning
Tillbehör
potatismos
morötter


Riktigt färsk strömming är otroligt gott. Eddies recept är enkelt. Fiskfiléerna läggs i en marinad med smak av ansjovis och vitlök som ger sälta och god smak.

Gör så här

1. Häll av ansjovisspadet. Mosa ansjovisen och blanda ingredienserna till marinaden. Mixa eventuellt samman med mixerstav. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna. Lägg ner fisken i marinaden och låt marinera några timmar.

2. Ta upp filéerna ur marinaden en och en. Vik ihop och vänd dem i ströbröd. Stek dem i smör, ca 3 min per sida. Servera med potatismos, morötter och sallad.
13 Juni 2009  | Meny Mat och Bak recept | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Bo Ask                                             Skaffa en gratis hemsida