Taurus och Totti
Startsidan Blogg Fotoalbum Gästbok Om mig Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
December (2023)
>>


experiment

Idag kör vi en lite muntrare och gladare blogg. Eftersom hunden mår bra trots att han har en livsfarlig matte så har vi tränat på riktigt flitigt denna vecka. Igår var vi nere och körde lite på en bana som stod där när vi kom och så fortsatte vi med slalomträningen. Har varit riktigt roligt att träna nu ett tag :-)

Sen var det dags för hundungdom och det är här experimentet kommer in i bilden. Resultat av det lilla experimentet har lärt mig att hunden lär sig banor grymt fort. Lånade ut honom till en av mina hundungdomars kompisar som var med för första gången igår. Hon hade aldrig kört agility så det var lite nervöst, men jag körde banan ett varv först med Taurus, belönade med bollen och kastade sedan över bollen till tjejen som ställde sig vid första hindret. Jag fångade in hunden ställde honom en bit ifrån hindret och höll i halsbandet, hetsade honom lite och släppte :-) De enda instruktionerna hon fått innan var att peka där han ska vara och ropa Taurus när han ska svänga. Bästa instruktionerna eller hur? Men det klarade hon bra! Å hunden visste vart han skulle det kan jag tala om. Det var inte världens svåraste bana men det fanns delar där hon skulle haft svårt att handla runt honom om han inte vetat hur banan gick. Det är svårt med tajmingen i agility och har man aldrig kört innan är det typ omöjligt! Lite vida svängar och en tur för att leta efter matte men annars prickfritt :-)

Möjligen är det så att det kommer att straffa sig att jag lånar ut honom lite så där hur som helst men jag tycker att det är rätt kul att stå bredvid och se hur han springer och Taurus har roligt!!!

24 Juli 2009  | agility | 0 kommentar
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & Annika Olsson                                             Skaffa en gratis hemsida