Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2021)
>>


Längtansfladder.


Jag borde egentligen sluta läsa alla hus/byggar/bloggar. Jag blir alldeles förkrossad och trasas sönder av avundsjuka över att de får men inte jag. Jag vill också bygga huuuus!

Mitt fina putsade, vita stenhus med pulpettak och svarta eller engelskt röda fönsterbågar. Vinkelformat med en gigantisk uteplats...

En köksträdgård alldeles i närheten.
Och så bärbuskar, äppelträd, körsbärsträd. Jordgubbsland - kanske i en gammal eka som jag såg i en blogg en gång. Växthus. Minst lika mycket för umgänge som för tomat- och gurkodling....

Självklart behöver det inte förbli ouppnåeligheter, men för stunden är det det. Och det är lite plågsamt. Puff!
Jag skrev detta på Haket tidigare idag och kände för att skriva vidare nu. Då kan jag ju göra det här så det inte ekar så tomt på uppdateringar, tänkte jag. :)


Den här sommaren när jag mer eller mindre växt samman med trädgårdsspaden har jag insett hur roligt det faktiskt är att sätta spaden i marken och flytta buskar eller nyplantera.. (vilket jag gjort emellan jord-stenskyfflingen). Klart det är jobbigt som tusan att flytta en tvåmeterssyrén, men när det är klart känner man sig ganska nöjd. Ännu bättre är det när man ser att projektet lyckas, och busken tar sig. Överlever.
En av mina mesta "det-ser-jag-fram-emot"-grejer i samband med att bygga eller köpa hus är utan tvekan att få anlägga en trädgård. Helst från skratch. Fast kanske med ett äppelträd eller två sedan innan, så man inte måste vänta i tio år på att de ska börja ge frukt liksom! ;)

Jag drömmer, som synes här ovan, om växthus för tomat och gurka, körsbärs- och äppelträd. Kanske plommon och päron kunde vara något också. Svarta- och röda vinbär, jordgubbar, smultron, hallon. Och så pallkragar som man kunde odla potatis, morötter, sallad och kanske lök i?

Så skulle jag ha en stooor frys att stoppa ner delar av skörden i, för att kunna ta fram och tillaga något av gottigheterna mitt i råkallaste vintern - i mitt stora fina bakochmatlagningsvänliga kök med diskmaskin!


Usch, det är verkligen plågsamt att tänka på sådant man längtar efter att ha och vill göra och så utan att ha minsta möjlighet att uppfylla drömmen på länge än..

3 Augusti 2009  | Hus-hem & trädgårdsrelaterade drömmar | 3 kommentarer
Du kommer dit, men det är bara till att börja i rätt ände! Börja jobba, eller om du ska plugga innan - börja med det!

Webbplats: http://www.nattfrost.se
Skrivet av Madelene Nattfrost den 4 Augusti 2009 18:14
Å vilken fin beskrivning av dina hus- och trädgårdsdrömmar! Den fick nästan mig att börja drömma om en trädgård... Eller en kolonilott kanske, med äppelträd, eller kanske plommonträd, som dessutom blommar så vackert på våren. Björnbär är ju gott också! Lite taggiga buskar, men goooda bär, även om de inte alltid smakar så mycket. Vita vinbär är också gott för den delen. Och det ÄR verkligen helt underbart att kunna gå ut i trädgården och äta av alla bär och frukter som finns där!
Skrivet av Elisabeth den 4 Augusti 2009 17:45
Krusbär ska man ha i trädgården med. Det ska iaf jag ha :)

Webbplats: http://zycs.blogg.se
Skrivet av Marie den 4 Augusti 2009 07:25
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida