Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<
April (2021)
>>


Gardendreams.Jag tänkte fortsätta på trädgårdsdrömstemat jag inledde igår. Kom fram till att en egen kategori för sådana här inlägg kunde vara på sin plats också, så nu är Hus-hem & trädgårdsrelaterade drömmar född. Självklart ska man specificera så mycket man bara kan och ha långa namn!

Problemet med det här inlägget var att jag tänkt länka till ett finfint perenn-inlägg som jag sparat på bloglovin. Naturligtvis var det den bloggerskan som bestämde sig för att inte blogga mer för bara några dagar sedan, och som nu raderat hela bloggen med sina gamla inlägg. Så. Det blir lite dåligt med illustrationer.

Iallafall. Man måste ju ha lite mindre växter också. Perenner, återkommande växter. Hosta är en växt i alla världens gröna och grön-vit-spräckliga nyanser. Jag älskar dem. Dem skulle jag ha en ganska stor samling av.

Naturligtvis måste man ha många sorters rosor också. Gärna den som finns hemhemma i Paradiset, för den har mormor hämtat från sin barndomsgård. Jag vet inte vad den heter, men de ljusrosa blommorna är så fina!
Mer intensivt rosa rosor kan också vara på sin plats. Och självklart behövs vita och röda också. Röda klätterrosor hade varit fint till mitt vita hus med engelska fönsterbågar, tex...

Och så pioner. Rhododendron. Där finns ju så många fina sådana så det skulle bli minst sagt svårt att begränsa sig till någon enda sort... ett stort antal är alltså givet! :)

Och nu har vi inte ens kommit till syrénerna. Syréner är en självklarhet i min drömträdgård. Bondsyréner i den klassiska ljuslila nyansen har följt med mig sedan jag var liten, så dem är viktigast. Men rosa och vita för variation behövs också...

Sedan tycker jag otroligt mycket om schersmin, den doftar helt ljuvligt ju! Och så finns det där lilla trädet med gula blommor, jag minns inte vad det heter nu bara för att jag kom på att jag måste nämna schersminen först.. Men jag vet inte om jag kan bo kvar här om jag nånsin ska få ett sådant, för de klarar sig bara till zon IV om jag är korrekt underrättad.

Såklart att man kan testa ändå, men det finns ju ingen garanti att saker och ting överlever..

Oh. Liljor. Och tulpaner! Konstigt nog har vi faktiskt aldrig haft tulpaner någonstans där vi bott under min uppväxt, och mormor hade inga heller, så sådana är ett måste! Snödroppar är ju inte så lite fina då de blommar innan nästan allt annat om våren...
Och riddarsporre. Blå! Lavendel, massor med lavendel. Och alliumbollar. Det måste vara en av de tuffaste blommorna ever. Och stjärnflocka. Liljekonvaljer är nog ett av de största måstena...

Ja, som ni hör kommer jag behöva en stooor trädgård för att få plats med allt. Och så skulle jag nog behöva dubblera dygnets timmar för att kunna hålla pli på allt ;)I eftermiddag har jag handlat och klippt gräs hos mamma. När jag kom hem blev det att hänga tvätt som jag stoppade i tvättmaskinen innan jag blev hämtad. Det blev alltså lite nytta gjord idag med... Egentligen skulle jag behövt diska också, jag har fått lov att använda skedar jag aldrig använder idag och igår. Men det får minsann vänta tills imorgon. Jag överlever nog ändå.

4 Augusti 2009  | Hus-hem & trädgårdsrelaterade drömmar | 3 kommentarer
Nej då, inte genomhemsk alls. Men i helt fel miljö. :)
Skrivet av Cat den 6 Augusti 2009 00:10
Stockrosor borde du ha med! De är ju så vackra! Jag gillar krusbär, så därför ska du ha det, så du kan bjuda ;) Och rabarber! Mormor gjorde alltid rabarberkräm, mums! För tillfället lyssnar jag på Twilight, men den boken är snart slut. Så jag får se vad nästa blir. Ljudböcker är perfekt för mig som inte kan vara stilla så länge! Jag kan cykla, städa och göra allt möjligt när jag lyssnar. Enda svåra är att läsa eller skriva annat. Då blir det kaos i hjärnan :)

Webbplats: http://zycs.blogg.se
Skrivet av Marie den 5 Augusti 2009 19:43
Angående syrener så är höststyrener (heter tydligen syrenhortensia, men jag har alltid kallat dem höstsyren) fina. Lite vemodigt med dem bara, eftersom de blommar när de blommar... Riddarsporre hade mina föräldrar länge i sin trädgård, innan rådjuren insåg att det var enklare att äta i folks trädgårdar än i skogen och således åt upp riddarsporren. Tulpanerna gillade de också, de fräcka djuren! ;D Och jaa, rhododendron! Det bästa är ju att satsa på sådana som blommar vid olika tider på våren/sommaren, så att det under lång tid finns vackra rhododendronblommor i trädgården. (Du får nog anställa en gratisarbetande trädgårdsmästare också. ;))
Skrivet av Elisabeth den 4 Augusti 2009 21:52
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)
12.000 webbutiker! | alltomklader.se
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida