Startsidan Blogg Gästbok Logga in
Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<
Mars (2024)
>>


samlade krafter



Sov uselt inatt, när jag inte vaknade av mig själv för att jag inte kunde andas eller så, stökade Sessan runt i papperspåsen med pappersåtervinning. Att papper kan prassla så högt...

Jag gav upp före tio imorse, men jag hade iallafall vilat/sovit i närmare tio timmar då.

Samlade lite energi och följde med mamma till Granngården för att lyfta kompostströ åt henne, och sedan gick jag in en vända på affären. Kompletterade med köttfärs till vitkålen jag köpte igår, och löste in en trisslott mot två nya, bland annat.

När jag kom hem kände jag att det var lika bra att ställa sig och kocka på en gång, annars skulle den där vitkålen inte ha blivit någon soppa.

Nu har jag soppa för hela veckan, ungefär. Och mina krafter är helt slut. Blir att blunda en stund när Nigella är slut, tror jag faktiskt. Måtte det vara ett snabbt övergående eländesvirus jag drabbats av.. jag orkar inte vara sjuk!


Orkar inte ta någon bild på den egna kålsoppan, utan lånar en bild från google på en kålgryta. Not quite the same, men nära nog!

8 September 2009  | Stök & Pyssel | 3 kommentarer
Åh! Vad irriterande att radbryten försvinner. :( Hoppas du kan utläsa ändå. Även om det var mycket snyggare när jag skrev här. :(

Webbplats: http://zycs.blogg.se
Skrivet av Marie den 9 September 2009 10:30
Vårt recept är inte så seriöst, vi gör lite som vi känner för. Men på ett ungefär såhär: * lagom mycket vitkål så det passar formen vi ska använda (vi brukar passa på att göra två formar så ½ stort kålhuvud eller ett litet) * 1 pkt kycklingfärs på 400 gr/form (skulle tro att det fungerar precis lika bra med vanlig köttfärs) * 1 lök (om vi råkar ha det hemma och känner för att ha det i) Sätter på ugnen på 200 grader eller där vredet blir när man har slagit på den :) 1. Skär vitkålen lite slarvigt och slänger i den i en stor gryta, med lagom mycket buljong i (ca en tärning per form kålpudding det ska bli). Låter det koka upp en stund (tills det andra är klart) 2. Vi steker färsen (mest för att kycklingfärsen är blir en enda stor klump om man inte steker den och fördelar den. Hur det blir med köttfärs vet jag inte). Saltar och vitpepprar färsen 3. Skär löken om vi ska ha det i. 4. Plockar fram formar 5. Häll av vitkålen och blanda vitkål, färs och ev lök 6. In i ugnen tills du har tröttnat på att vänta/tills du är för hungrig för att vänta mer. Kanske ca 30 min. Eller tills det börjar lukta lite gott. Ju längre man kokar vitkålen desto kortare behöver man vänta på att ha den i ugnen ;) 7. Ät flera kilo tillsammans med lingonsylt (krösamos som vi säger i västergötland) och lägg dig sedan i soffan och njut av paltkoman :) Hoppas du orkar testa det någon dag, riktigt gott är det :)

Webbplats: http://zycs.blogg.se
Skrivet av Marie den 9 September 2009 10:29
vi gjorde minsann kålpudding igår, som jag även åt idag. det är nästan samma som din kålsoppa. fast mindre vatten :)

Webbplats: http://zycs.blogg.se
Skrivet av Marie den 8 September 2009 16:10
Namn:
E-post:
Webbplats:
Kom ihåg mig?
Din kommentar:
vilken färg har solen: (för att lura spam robotar)




hittabutik.se - 12.000 webbutiker! | ehandelstips.se - allt om ehandel
(c) 2011, nogg.se & sandra linnéa                                             Skaffa en gratis hemsida